Indijana slavi heroja Nembharda, poraz Niksa u Indijanapolisu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 11.05.2024.
09:13
Izvor: Sportske.net

U noći između petka i subote, Denver je pobedom u Minesoti smanjio zaostatak u polufinalnoj seriji Zapada na 2:1, a istovremeno je odigrana i treća utakmica polufinalne serije Istoka.

AP Photo/Michael Conroy
AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Indijana je na domaćem terenu savladala ekipu Njujork Niksa rezultatom 111:106 (29:20, 34:38, 22:32, 26:16) i tako smanjila zaostatak na 2:1.

Pejsersi su posle dva poraza u Medison Skver Gardenu uspeli da trijumfuju posle veoma uzbudljive i neizvesne završnice u Indijanapolisu.

Prva četvrtina protekla je u znaku domaće ekipe koja je u nekim trenucima imala i dvocifrenu prednost, da bi u drugoj deonici Niksi polako, ali sigurno topili minut i sveli ga na prihvatljivih pet poena.

Poenima raspoloženog Di Vinćenca, uz podršku Bransona, Njujork je pred početak poslednje četvrtine preokrenuo rezultat i stekao pet poena prednosti.

Presudan detalj na utakmici dogodio se 16 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, pri rezultatu 106:106, kada je pobedonosni šut za tri poena pogodio mladi plejmejker Indijane Endru Nembhard, i to na isteku poseda i iz velike daljine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tajris Halibarton sa 35 poena i sedam asistencija. Paskal Sijakam je uz 26 poena dodao i sedam skokova, dok je Majls Tarner zabeležio dabl-dabl učinak - 21 poen i 10 skokova.

Među Niksima se istakao Donte Divićenco sa 35 poena i sedam pogođenih trojki iz 11 pokušaja. Branson je ubacio 26, a Džoš Hart je upisao deset poena i čak 18 uhvaćenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke