Istanbul kao prekretnica sezone za Zvezdu - Šta januar donosi crveno-belima?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.01.2024.
21:55
Izvor: Sportske.net

U slučaju trijumfa nad Partizanom, bila bi to potpuno druga energija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda košarkaša Crvene zvezde nad Fenerbahčeom u Istanbulu trebalo bi da predstavlja pravu injekciju samopouzdanja pred "večiti derbi".

Imajući u vidu da Crvena zvezda nikada do sada na devet utakmica u Evroligi nije slavila u "Ulker areni", te da je Fenerbahče bio u seriji od sedam pobeda po dolasku Šarunasa Jasikevičijusa i da Janis Sferopulos nije mogao da računa na jednog od najboljih igrača ekipe ove sezone Luku Mitrovića, težina trijumfa u Turskoj je ogromna. 

Iz tog razloga i vlada euforija među navijačima Crvene zvezde da bi 2024. godina mogla da bude daleko bolja od pređašnje. Da sve učinjeno u Istanbulu ima smisla, neophodno je da Crvena zvezda slavi u "večitom derbiju" u četvrtak. Ekipa grčkog stručnjaka je trenutno na skoru od 7-11 i naprosto im je neophodno da uđu u seriju pobeda ne bi li uhvatili priključak za gornjom polovinom tabele.

Paklen je raspored za beogradski tim. Nastupaće još šest puta u Evroligi, a na sve to ih čekaju i bitne utakmice u AdmiralBet ABA ligi. 

Zvezdu već 6. januara očekuje gostovanje Cedevita Olimpiji u AdmiralBet ABA ligi, pa je raspored utoliko teži, a već naredne sedmice – novo duplo kolo. Biće to putešestvije za tim Janisa Sferopulosa kroz Francusku u Italiju jer u dva dana gostuju Asvelu u novoj "LDLC areni“, a potom i u "Mediolanum forumu“ gde, prema najavama, neće imati podršku svojih navijača usled odluke vlasti iz Lombardije da iz bezbednosnih razloga zabrane prodaju karata pristalicama Zvezde. Razlog je potencijalni sukob sa navijačima Rome koji se očekuje u slučaju da fanovi iz Beograda doputuju. 

Potom, 18. januara "Arena“ čeka Duška Ivanovića i Baskoniju, te će biti interesantno ispratiti na koji će način navijači odreagovati pri ulasku crnogorskog stručnjaka u dvoranu. Reklo bi se nekako da su se poneki i ogrešili o njega. Ekspedicija Crvene zvezde 25. januara putuje u Berlin na megdan Albi, te posle "derbija" u AdmiralBet ABA ligi nadolazi duplo kolo kada 31. ovog meseca dočekuju Valensiju  za kraj "paklenog" januara. Februar otvaraju duelom sa Barselonom.

Raspored u Evroligi:

4. januar: Crvena zvezda - Partizan
9. januar: Asvel - Crvena zvezda
11. januar: Armani - Crvena zvezda
18. januar: Crvena zvezda - Baskonija
25. januar: Alba - Crvena zvezda
30. januar: Crvena zvezda - Valensija

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke