Istorijska greška hrvatske košarke - Ima li su Lorenca "na tacni"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 20.09.2022.
16:20
Izvor: Sportske.net

Pre Evrobasketa pozvali su ga Španci, sve ostalo je istorija.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Reprezentacija Španije nedavno je osvojila Evrobasketa, a jedan od najboljih igrača "crvene furije" bio je naturalizovani Amerikanac Lorenco Braun, koji je izabran u idealnu petorku turnira.

Bivši plejmejker Crvene zvezde dobio je poziv predsednika Košarkaškog saveza Španije Horhea Garbahose da nastupi za njihovu reprezentaciju na Evrobasketu, prihvatio je, a ovaj potez naišao je na osudu dela sportske javnosti na Pirinejima.

Međutim, nakon osovjenog zlata Braun je u Španiji dočekankao heroj.

Danas je "isplivala" priča koja će "zaboleti" ljubitelje košarke u Hrvatskoj. Bivši reprezentativac "kockastih" Mario Kasun govoreći u podkastu "Inkubator" rekao je da je pre Španije, Hrvatskoj reprezentaciji nuđen Lorenco Braun. 

Bivši selektor komšija Veljko Mršić izrazio je želju da u svom timu vidi američkog plejmejkera, ali taj predlog nije prihvatio proslavljeni košarkaš Dino Rađa koji se tada o svemu pitao u hrvatskoj košarci.

"Nudio je Mršić pre par godina Brauna Hrvatskoj, ali je HKS poznat po svojim odlukama", rekao je Kasun.

Hrvarti su ovog leta ipak angažovali Amerikanca u reprezentaciji, ali plejmejker Albe Džejlen Smit nije uspeo da učini njihov tim boljim, tako je Hrvatska eliminisana u osmini finala od Finske.

On se osvrnuo i na dešavanja na nedavno završenom Evrobasketu, a neizbežna je bila i naša selekcija.

"Pogledajte reprezentaciju Srbije, oni su ispali kad i Hrvatska, a imaju mnogo bolji tim. Grci su ispali u četvrtfinalu, reprezentacije koje su projektovane za finale poput Slovenije nismo videli daleko. Danas svi igraju košarku, pogledajte Finsku, oni su ulagali mnogo i ni od čega je naraslo na ovo. Ranije je bilo da li ćeš Fince da dobiješ 50 ili 70 razlike, svi danas igraju košarku. Finci, recimo, imaju glavu i rep, zna se ko nosi i ko ima koju ulogu", zaključio je Kasun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke