Italija slomila krila "Orlovima" u bici za Trst!

Autor: Boban Filipović
utorak 05.08.2014.
22:25
Izvor: Sportske.net

Nakon dve pobede nad BiH i Kanadom, Srbija izgubila od ekipe koju je dobila prošlog leta na Eurobasketu u Sloveniji u borbi za poslednje mesto na Mondobasketu u Španiji. Izabranci Saše Đorđevića odigrali su očajno prvu i poslednju četvrtini i sasvim zaslu

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Počeli smo loše, Italijani su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, nastavilo se u sličnom ritmu i u početkom druge deonice, da bi Srbija u nastakvu iste na krilima Teodosićevih asistencija napravila seriju kojom stiže do poravnanja u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali na odlazak na veliki odmor ipak ide za zaostatkom od dva poena.

Ponovo smo bolovali od istih dečijih bolesti kao juče protiv Kanade, koš je izuzetno loše građen, opet smo protivnicima dozvolili da nam skaču u napadu.

Pomenut period dobre igre u drugoj deonici došao je iz jake odbrane, ulazak Kalinića uneo je dosta agresivnosti, iz toga su se otvarale šanse za kontre i polukontre, Teo je maestralno razigravao saigrače, a prednost je istopljena sa dve trojke Micova i jednom Birčevića.

Drugo poluvreme otvaramo poneima Teodisića koji donose izjednačenje, a onda zamenik kapitena u odsustvu Krstića asistira Micovu za vođstvo našeg tima.

U trećem periodu igre opšta jurnjava po terenu, koja ne donosi ništa dobro ni jednima ni drugima. Bolje gradimo pod svojim obručem, Italijani ne biraju baš najbolja rešenja pri šutu i to je ključan razlog što čuvamo preuzeto vođstvo u ovom delu igre, iako pozicioni napad bez Teodisića nikako ne funksioniše i deluje prilično jalovo, nepovezano i bezidejno.

Ipak, pozitivna stvar je što je proradio skok u napadu, prednjačili su Bjelica i Štimac u tom segmentu, u jednoj od tih situacija u finišu treće četvrtine Stefan Marković je pogodio trojku i odveo nas na plus pet, ali poslednji napd ne uspevamo da branimo te na ulasku u poslednji period imamo tri poena viška - 52:49.

Četvrtu četvrtinu "Orlovi" otvaraju poenima Štimca, ali dosuđeni faulovi u napadu Bogdanovića (večaras očajnog) i Raduljice vraćaju Italiju u igru, a dva zakucavanja Kuzina za redom donose prekoret i prvo vođstvo Italije posle dužeg vremena. Selektor Đorđević vidno nezadovoljan traži tajm-aut. Stvari ne bivaju bolje, "Azuri" sipaju sa penala, prave seriju od čak 14:0, koju prekida Teodosić posle solo prodora na oko sedam minuta pre kraja.

U jednom trenutku dolazimo na -5, ali Alesandro i Stefano Đentile pogađaju dve vezane trojke i vraćaju dvocifrenu prednost Italiji. Nesvakidašnja scena u tom trenutku, Teodisić 'boskuje loptu' ka liniji izvođenja ne videvši sudiju ispred sebe, pogađa ga u glavu i cepa mu usnu. Nije mu uzeto za zlo.

Nedugo potom, Milošu Teodosiću strada skočni zglob, mora van igre, nadajmo se da nije ništa ozbiljno.

Italijani ponovo vezuju dve trojke preko Alesandra Đentilea i Aradorija i na nešto više od dva minuta do kraja odlaze na plus 12!

Ako je za utehu, do kraju supštamo na jednocifrenu razliku i gubimo meč rezultatom 71:80.

Najefikasniji u našem timu bio je Vladimir Micov sa 14 poena, dvocifren je bio još samo Miroslav Raduljica sa 11. Nemanja Bjelica je bio najbolji skakač sa sedam uhvaćenih lopti, Miloš Teodosić po obbičaju prednjačio u asistencijama - 7.

U pobedničkom timu najbolji Alesandro Đentile sa 20 poena, odličnu podršku imao je u kapitenu Điđiju Datomeu koji je dodao 17.

srb stat

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke