Italijanski novinari delili ocene igračima Zvezde, Nedović najgore prošao!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.02.2023.
11:39
Izvor: Sportske.net

Detaljno su se pozabavili sinoćnjom utakmicom.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

I dok Virtus igra sve bolje, forma Crvene zvezde je sada već u zabrinjavajućem padu. To se videlo i sinoć u Bolonji, gde je italijanski tim savladao srpskog šampiona sa 84:72.

To je praktično dupla pobeda Virtusa, s obzirom da je trijumfovao ubedljivije nego što je u prvom delu sezone poražen od Zvezde u Beogradu, pa će biti u prednosti ako na kraju budu imali isti broj bodova na tabeli, kao što je i trenutno slučaj, jer obe ekipe imaju skor 10-12.

Kako su italijanski meediji videli sinoćnju pobedu Virtusa?

Najzanimljiviji nam je osvrt lokalnog ''Bologna Sport News-a'', koji je osim izveštaja davao ocene i svakom igraču pojedinačno, i iz Virtusa, i iz Crvene zvezde.

''Zvezdani Virtus ukrotio i savladao Crvenu zvezdu'', naslov je njihovog iuzveštaja u kome se na početku ističe da je Virtus trijumfovao posle sjajne igre i da je stigao do 20 osvojenih bodova, sa uvećanim šansama za plasman u plej-of.

Osim toga, poseban tekst je posvećen analizi igre i ocenjivanju igrača, gde je od igrača Crvene zvezde najgore prošao Nemanja Nedović (4 poena, šut iz igre 2/9, tri skoka, jedna asistencija), kome su dali ocenu 4.5, a svoju ocenu je osim igrača dobio i trener Duško Ivanović:

''CRVENA ZVEZDA: Vildoza 7.5, Ilić 6, Lazarević 6, Lazić 5.5, Petrušev 5.5, Dobrić 5, Nedović 4.5, Bentil 5, Ivanović 5.5, Mitrović 5.5, Marković 5, trener Ivanović 5.5''.

Ove ocene nisu dodatno obrazlagali, za razliku od košarkaša Virtusa, kojima je pojedinačno posvećen i kraći tekst, a od kojih je najveću ocenu dobio Alesandro Pajola - osmicu.

Njih su ovako ocenili:

Šengelija 7.5, Vims 7.5, Kordinije 7.5, Žaite 7, Bako 6, Belineli 7, Pajola 8, Teodosić 6.5, Heket 7.5, Miki 5.5, trener Skariolo 7.5.

Ovde ćemo izdvojiti njihovo obrazloženje za Teodosićevu ocenu:

''TEODOSIĆ 6.5 - Igra mađioničara nije bila odlična, ali svakako zaslužuje nešto više od 'prostog' dodavanja. Autor je trojke koja je par sekundi od finalne sirene 'zatvorila račune' (broj 44 potpisuje trenutni +15 na 84-69). Dobro se drži fizički i začinio je lični semafor sa 9 asistencija. Možda je izgubio nešto više lopti i jedan je od manje briljantnih u defanzivnoj fazi igre, koja mu, međutim, nije jedna od glavnih ljubavi''.

A zašto je Pajola najbolje ocenjen, iako je postigao samo šest poena?

''PAJOLA 8 - Igra praktično savršeno. Čim je zamenio Heketa, postigao je pogodak tako što je stavio loptu na tablu, bio je fauliran, izveo dodatno slobodno bacanje, zatim ukrao loptu protivniku i na kraju postigao trojku. Za sve minute u kojima je na parketu, on trči, bori se, vrši pritisak na Vildozu, ograničava ga i u fazi ofanzive muči ga neočekivanim i ponovljenim pokretima u niskom stavu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke