Itudis je na ivici nervnog sloma - Fener u problemu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.11.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Velikan iz Istanbula na skoru 5-5.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Virtusa u Bolonji sa 87:79 u meču 10. kola Evrolige

Ne ide, pa ne ide Feneru u poslednjih petnaestak dana. Nakon tri vezana poraza u Beogradu od Partizana, Crvene zvezde i Makabija, sada im je propalo i putovanje u Bolonju gde je Virtus sačuvao svoj dom.

Treći kvartal je bio koban po Fenerbahče u svakom pogledu. Nisu uspevali da dođu do poena, a na sve to sudije su bile naklonjene domaćinu. Barem je tako smatrao Dimitris Itudis koji je nakon nedosuđenog prekršaja u korist njegovog tima besneo na svojoj klupi, imao verbalni sukob sa arbitrom i nakon dve tehničke greške morao je put svlačionice.

Tom prilikom je uzviknuo sudiji: "Trebalo bi da te bude sramota".


Imao je Fener prilike za priključak, ali šut spolja im je bio katastrofalan (5/22), a bili su vrlo skromni i za dva, tek 59.1 odsto. Šansa je za njih, u teoriji, postojala i u poslednjem minutu jer je bilo šest razlike u korist domaćih.

Međutim, nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i pobeda je pripala Virtusu.

Ognjen Dobrić je odigrao jedan od najboljih mečeva sezone sa 11 poena, Šengelija je imao 15, uz sedam skokova. Motli je u poraženom sastavu ubacio 25 poena.

Real Madrid je, s druge strane, rutinski obavio posao protiv Albe iz Berlina u svom "Vicinku" pobedivši sa 99:75.

Ovo je čak deveti trijumf ekipe Ćusa Matea u Evroligi, a do njega ih je vodio Mario Hezonja sa 26 poena. Fakundo Kampaco je ubacio sedam poena, uz čak 13 asistencija, a Serhio Rodrigez je imao osam poena pored 10 asistencija.  U Albi se istakao Gabrijele Proćida sa 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke