Itudis nezadovoljan rezultatom na F4, ne strahuje za posao u CSKA

Autor: Beta Beta
nedelja 20.05.2018.
22:51
Izvor: Beta

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis rekao je posle današnjeg poraza od Žalgirisa u utakmici za treće mesto u Beogradu da je nezadovoljan ostvarenim rezultatom na fajnal-foru Evrolige, ali da ne strahuje za svoj posao.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

CSKA je danas u utakmici za treće mesto u Beogradskoj areni izgubio od Žalgirisa sa 79:77.

"Žalgiris je bio bolji u većem delu utakmice. Zaslužili su pobedu. Mi smo nezadovoljni rezultatom, jer je naša želja bila da osvojimo trofej. Ova utakmica za treće mesto, za ovu ekipu s pobedničkom mentalitetom... Imali smo drugačiji pristup, ali ponosan sam što smo se borili", rekao je Itudis novinarima posle utakmice u Beogradskoj areni.

"Čestitam Žalgirisu na pobedi. Borili smo se uglavnom na početku kada smo imali intenzitet i ritam, ali smo ponovo pali u trećoj četvrtini, imali smo loš procenat šuta za dva i slobodna bacanja. Pokušali smo kroz presing i odbranu da se vratimo, uspeli smo, čak i mogli do pobede u poslednjem minutu, ali u tome nismo uspeli", rekao je Itudis.

Upitan da li strahuje za svoj posao posle neuspešnog fajnal-fora Evrolige, iako su posle regularnog dela bili prvoplasirani, on je odgovorio odrečno.

"Ne plašim se otkaza. Da se plašim otkaza, ne bih radio ovo što radim. Možda ste vi očekivali više i znate nešto više. Prošle godine i Real je bio dominantan tokom regularne sezone, pa ja na F4 doživeo dva poraza", rekao je Itudis.

On je kazao da se njegova ekipa i ranije nalazila u ovoj situaciji kada je na završnicama Evrolige igrala utakmice za treće mesto, ali da je tada pronalazila način da dođe do pobede.

"Borili smo se cele sezone, treću godinu uzastopce smo na F4. Pokazali smo borbeni duh i to me raduje. Pre smo u utakmicama za treće mesto uspevali da dođemo do rezultata i pored naših želja za titulom. Sada se okrećemo utakmicama u domaćem prvenstvu i daljim obavezama", rekao je Itudis.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 20.05.2018
23:03

А ко би био задовољан у ситуацији где си лигашки део завршио као суверено први, а завршни турнир окончао са два пораза и 4. местом ? Али опет је реално да остане ту !