Itudis nije otpušten! Evo šta se krije iza njegovog odlaska

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.09.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Želi punu posvećenost.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dojučerašnji selektor košarkaške reprezentacije Grčke Dimitris Itudis oglasio se nakon rastanka sa nacionalnim timom te zemlje.

Itudis je tokom jučerašnjeg popodneva okončao saradnju sa reprezentacijom Grčke, a mnogi su to okarekterisali kao posledicu neuspeha na Svetskom prvenstvu.

Međutim, istina je, prema navodima sjajnog stručnjaka - drugačija. Naime, on nije želeo da reprezentacija ispašta zbog njegovih osnovnih obaveza, što je Fenerbahče.

Kako je pod ugovorom sa turskim klubom, Itudis smatra da ne može dovoljno da se posveti pripremi pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji dolazi ubrzo po završetku evroligaške sezone.

"Od momenta kada sam preuzeo nacionalni tim, mišljanja sam da bismo trebali da budemo ujedinjeni. To je tim svih Grka i imamo obavezu da ga stavimo iznad svih ličnih želja i interesa. U ovom slučaju, moja lična volja je da vodim tim u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ali, moje obaveze prema klubu, čija se sezona završava nekoliko nedelja pre kvalifikacionog turnira, ne dozvoljavaju mi da usredsredim za ono u šta verujem da je prava priprema za nadolazeći turnir", naveo je Itudis u svom saopštenju.

On je takođe istakao da će se staviti na raspolaganje novom selektoru ukoliko su neophodni određeni saveti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke