Ivanović: "Treba da vidimo kako igramo kad ne pogađamo šuteve"

Autor: Mladen Heleta
sreda 18.10.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Neugodan poraz.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Beogradu od Monaka sa 82:76, u trećem kolu Evrolige. 

Oba tima sada imaju skor 1-2, a šampion Srbije je vezao dva poraza i sada mu slede jako teška gostovanja Virtusu i Partizanu u naredna dva kola.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Monaka i prvo pitanje je bilo odakle toliko oscilacija u igri njegove ekipe.

"Koliko smo utakmica dobili, sve zavisi kako se gleda. Mislim da je bilo egal zadnja tri minuta, posle smo napravili kardinalane greške, posle kojih su oni poveli i nismo više imali rešenja. Neću da tražim nikakvo opravdanje, nismo još uhvatili pravi ritam", rekao je Ivanović i dodao:

"Teška utakmica, mislim da je ovde poslednjih deset, odnosno četiri minuta nismo dobro igrali u napadu. Monako je igrao čvrsto, nismo imali dobrih situacija, a naš šut nije bio dobar kao u prethodnim utakmicama". 

Monako je igrao dosta grublje, a opet je pronalazio načine da ne napravi faulove.

"Problem cele utakmice je da je Monako igrao sa kontaktom od početka do kraja, a mi smo igrali korektno odbranu. Oni su imali mogućnost da više naprave faulova nego mi. To je zbog načina na koji su svi igrači igrali".

Zvezda je opet šutnula više za tri, nego za dva poena.

"Mislim da smo kada smo dobili prvu utakmicu, onda su svi bili zadovoljni da mi imamo čudan procenat. Treba da vidimo kako igramo kad ne pogađamo te šuteve. I kada igramo loše i ne pogađamo te šuteve, treba da dobijemo. Mi imamo takav tim da smo šutirali više trojke nego dvojke".

Bolomboj je bio jedna od svetlijih tačaka tima večeras, a nije ga bilo na terenu u završnici.

"On je okej, igrao je dobro, ali mislim da je Bolomboj bio najbolji igrač večeras. On je bio naš najbolji igrač u napadu i odbrani, a izmenjen je zato što je bio umoran i mislio sam da će ga Luka odmeniti". 

A o igri Nejpira kaže da će on dobijati mečeve, baš kao što je večeras možda malo više grešio.

"Ma ništa, Nejpir je igrač koji treba da bude igrač odluke i može da bude igrač odluke. To je igrač koji može da dobije, ali i da izgubi utakmice".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke