Ivanović dirnut podrškom navijača: "Iznenađen sam, fasciniran, a znam da im je teško!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.03.2023.
21:26
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde "otvorio dušu" na konferenciji za medije.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju sa 74:63 u meču 30. kola Evrolige. Crveno-beli su tako došli do 13. evroligaškog trijumfa i sačuvali makar teoretske šanse za plasman u Top 8.

Najboilji u redovima crveno-belih bio je Fakundo Kampaco, iako je postigao samo tri poena, ali je ogromnom energijom u defanzivi pokrenuo tim.

Ono što je jedina mrlja večeras jeste povreda Luke Vildoze koji je zbog problema sa zadnjom ložom u prvom poluvremenu završio meč. Trener Crvene zvezde Duško Ivanović se na početku konferencije za medije nakon utakmice prvo osvrnuo na zdravstveno stanje Argentinca, ali još uvek ne zna o kakvom se stepenu povrede radi.

"Videćemo. Osetio je bol. Hteo je da nastavi, ali sam mu rekao da se odmori. Kada se ohladio nije mogao da igra", započeo je Ivanović, a zatim se osvrnuo na samu utakmicu.

Sigurno je ovo naša najbolja utakmica u poslednje vreme. Igrali smo protiv najboljeg napadačkog tima u Evropi. I protiv Barse se videlo da možemo da igramo sa svima. Nema puno filozifije, sa agresivnom i fokusiranom odbranom možemo da pobedimom svakog. U napadu uvek nađemo rešenje, ali ako ne igramo odbranu možemo da izgubimo od svakog", jasan je Ivanović.

Kampaco je večeras postigao svega tri poena i imao sedam asistencija, ali je bio daleko najbolji akter utakmice, što je potvrdio i Zvezdin trener.

"Statistika je pomoćno sredstvo koje služi da se vidi učinak igrača. Najviše služi novinarima, mogao je da ne da poen i bude najbolji igrač utakmice. Košarka nije to što stoji na papiru", podvukao je Ivanović.

Ono što je ostavilonajveći utisak na Ivanovića večeras bila je sjajna atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić" i ogromna podrška navijača koji su napunili tribina u teškom momentu za Zvezdu.

"Stvarno sam se iznenadio. Ja sam fasciniran ovom publikom. Znam da je navijačima teško, ali nam daju podršku i na ulici", emotivno je progovorio trener crveno-belih.

Za kraj se osvrnuo i na dobru partiju centra Hasana Martina, koji je prema njegovom mišljenju po prvi put u sezoni pokazao potrebnu agresivnost.

"Martin je prvi put u sezoni bio agresivan, do sada je stalno bio pasivan. Zato je odigrao dobro", zaključio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke