Ivanović: "Nadam se da smo velika ekipa, naši navijači napravili veliki korak napred!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 20.06.2023.
21:54
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih nakon izborene "majstorice".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 68:56 u četvrtom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige.

Tako su "crveno-beli" izjednačili na 2:2 u seriji i sada će se o pobedniku regionalne lige odlučiti "majstorica", koja je na programu za dva dana u "Beogradskoj areni".

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo što je njegov tim sačuvao domaći teren.

"Dođosmo do kraja, još jedna utakmica. Posle toliko čekanja i igranja ova finalna serija je opravdala očekivnajna. Obe ekipe su jake i uspele su da iskoriste domaći teren. Sada je na redu peta utakmica, videćemo..." započeo je Ivanović, koji je zatim komentarisao sam tok utakmice.

"Bila je čvrsta, teška utakmica. Posle ovoliko malo vremena da se spremi oseća se i nedostatak svežine kod nekih igrača, preciznot je manja, ali su odbrane bile odlične. Moramo da verujemo da možemo da dobijemo u petoj, biće teško tamo, ali ova ekipa veruje u svoj potencijal", reako je trener "crveno-belih".

"Jedan od ključnih koševa večeras postigao je Stefan Lazarević koji je bio na udaru kritika posle promašenog zicera u drugoj utakmici odigranoj u "Beogradskoj areni", a na trećoj nije ni ulazio na parket.

"Sigurno da je taj Stefanov koš bio možda odlučujući, svi momci treniraju fantastično, a na meni je da odliučim ko će koliko igrati. Verujem u njih", konstantovao je Ivanović.

Nikada se u istoriji finala AdmiralBet ABA lige nije desilo da jedna ekipa nadoknadi zaostatak od 0:2 u pobedama, ali to ne brine Ivanovića pred peti duel.

"Ovo što je bilo pre mene ništa ne znači. Hoćemo samo da se skoncentrišemo, nadam se da će nam jedan dan biti dovoljan da se spremimo, a verovatno će u petoj utakmici odlučiti individualni kvalitet nekog igrača", naglasio je on.

Crnogorski stručnjak veruje da Zvezda može do pobede pred punom halom Partizanovih navijača.

"Velike ekipe samo može da motiviše navijanje, makar i gostujućih navijača, a ja se nadam da smo prava ekipa", jasan je Ivanović.

Za kraj je trener "crveno-belih" još jednom apeluje da se navija fer i sportski, uz to je pohvalio i "Delije" koje su po njegovom mišljenju napravile veliki korak napred.

"Mi apelujemo pre svake utakmice da publika ne vređa nikog i da nam sportski pomogne. Mislim da su naši navijači napravili veliki korak u ove dve utakmice, jer su ljudi sa tribina izbacili čoveka koji je gađao upaljačem", završio je Ivanović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke