Ivanović: "Odbrana ključ uspeha, Kampaco će biti bolji!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.03.2023.
21:24
Izvor: Sportske.net

Osvrnuo se i na izostanak Nedovića.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju sa92:73 u meču 31. kola Evrolige. Crveno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" stigli do 14. evroligaškog trijumfa i još uvek imaju šanse da se plasiraju u Top 8.

Nakon trijumfa nad "slepim miševima" na konferenciji za medije gfovorio je trener crveno-belih Duško Ivanović koji je naveo da je dobra odbrana ključ uspeha.

"Mislim da smo protiv Barselone imali kontinutitet u igri svih 40 minuta, protiv Baskonije je to bilo 30 minuta. Shvatili smo da je agresivna odbrana naše najjače oružje. U napadu ćemo uvek naći rešenje. Odbrana je ključ. Večeras je bilo puno promena načina odbrane, ali je bilo vrlo dobro", smatra Ivanović.

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco u poslednje vreme igra na visokom nivou, ali Ivanović od njega očekuje još više.

"Kampaco će tek igrati dobro. Nije još ovo njegova najbolja igra", jasan je trener Zvezde.

Večeras u sastavu nije bilo Nemanje Nedovića, a razlog je virus od koga se bek crveno-belih oporavlja.

"Nedović nije igrao zbog posledica virusa, zbog toga se odmara", kratko je objasnio Ivanović, pa se okrenuo narednom rivalu u Evroligi Asvelu kojem Zvezda gostuje za dva dana.

"Mislim da je Asvel superatletska ekipa. Igraju slično kao Valensija, ali mnogo brže sa više samopuzdanja", prokomentarisao je Crnogorac.

Za kraj je govorio i o Luki Vildozi koji je večeras odigrao bolje nego u prethodnih nekoliko utakmica.

"Svi igrači imaju uspone i padove, pa i Vilodoza. Imao je pad forme i gubio  strpljenje kada mu nije išlo, ali je večeras ostao miran i staložen u tim trenucima", rekao je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke