Ivanović: "Pravi igrači moraju da znaju da igraju u ovakvoj atmosferi"

Autor: Mladen Heleta
utorak 19.03.2024.
23:12
Izvor: Sportske.net

Partizan večeras bolji od Baskonije.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener Baskonije Duško Ivanović istakao je izostanak agresivnosti kao glavni problem u porazu od Partizana.

Košarkaši Partizana su savladali Baskoniju u "Beogradskoj areni" rezultatom 87:83, u sklopu 30. kola Evrolige.

Partizan je sada deseti na tabeli sa skorom 14-16, dok je Baskonija deveta sa 16-14 i nije nemoguće da vidimo duel ovih timova na startu plej-ina. Do njega bi i došlo, i to u Vitoriji, kada bi se večeras završio regularni deo sezone.

Ivanović je naglasio da su njegovi igrači na početku podlegli atmosferi koju su stvorili navijači Partizana.

"Ne znam, biće teško i u ACB i u Evroligi, jer nemamo nigde vremena za odmor. Biće teško, ali borićemo se. Sve je teško u životu. Ovo je ambijent u kom bi svaki igrač poželeo da igra. Ali moraš da igraš čvrsto, koncentrisano i mi to nismo imali na početku. Partizan jeste i često tu početnu prednost do kraja sačuva, a i kada gubi, agresivnošću koju je imao večeras, uspe da preokrene. Ali, nije problem Partizan, već mi nismo odigrali dobro, nismo bili agresivni", kazao je Ivanović i dodao:

"Oni su igrali pikenrol, pikenpop, ali sve se to brani ako imaš agresivnost. Mi je nismo imali. U nekoliko situacija smo pravili početničke greške. Ali kada igraš agresivno, onda greška nije greška. Pošto to nismo imali, onda je svaka greška, baš greška i to se vidi".

Potom je ponovo upitan o atmosferi u dvorani.

"Rekao sam da se u ovom ambijentu nismo na početku adaptirali i to pomaže Partizanu. Svi znamo kakvu podršku imaju Partizan i Zvezda, ali pravi igrači moraju da znaju da u njoj igraju".

Osvrnuo se i na samu završnicu, koja je bila dramatična.

"Mislim da smo sa dve odbrane, kada smo osvojili loptu, možda mogli da uradimo nešto. Kao i u poslednjem napadu, kada je Doužer imao loptu, to je zadnji napad, moraš da budeš agresivniji", rekao je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke