Ivanović: "Rekao sam igračima da fauliraju Mirotića, ne znam da li je koš regularan"

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.12.2022.
21:58
Izvor: Sportske.net

Crnogorski stručnjak ništa ne zamera svojim igračima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović kazao je da je plan bio da se napravi faul nad Nikolom Mirotićem, ali da to nije učinjeno i da ne zamera ekipi što se to dogodilo.

Njegov tim je u neizvesnoj završnici, posle produžetaka, bila bolja od Crvene zvezde u "Pioniru" i vratila se praktično nakon nokdauna u kojem su se nalazili krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

"Srećan sam načinom na koji smo odigrali. Teška utakmica, ali sve ovo može da znači da ćemo biti bolji naredni put. Naučićemo iz ovih grešaka. Zbog ovakvih mečeva je košarka najlepši sport", počeo je Ivanović.

Luka Vildoza je posle pet i po minuta igre napustio parket "Pionira" s bolom u zadnjoj loži i meč je presedeo porak terena, u civilu.

"Ne znam zaista, nije mogao da nastavi, sad ne znam kako je".

Ivanović je otkrio da je plan bio da se napravi faul nad Nikolom Mirotićem pre nego što je on u poslednjim sekundama pogodio trojku za izjednačenje i produžetak.

"Da, rekao sam im. Faul nije napravljen, izgubili smo utakmicu. Ne treba nikog kriviti, sve iz dobre namere, idemo dalje... Ne znam da li je gazio liniju, nisam mogao da vidim. Ali iako je istina, to nama ništa ne pomaže. Neće se poništiti utakmica".

Govorio je potom i o nekim taktičkim greškama.

Imali smo greške u odbrani. Dopustili smo Šanliju da ostane sam dva puta, iako smo trebali da odbranimo taj pik drugačije. Dogovrali smo se da ne sme to da se desi i on nam je dao šest poena".

Da li zamera Filipu Petruševu koji je čuvao Mirotića kod poslednjeg napada u regularnom delu igre?

"Ne treba zamerati bilo šta. Sve što se uradi iz dobre namere urađeno je iz dobre namere... Ja ne zameram... Filip, koji je trebalo da napravi faul, je dao sve od sebe i tu i na čitavoj utakmici i to se dešava. Nismo ranije mogli da dobijemo utakmicu, a da ne kažem sve šta smo mogli ranije da učinimo bolje".

Posle toga, ekipa je potonula.

"Normalno je da čovek mora da potone, teško je kad izgubiš, ali sutra će oni još biti jači".

Barselona je šutnula čak 29 trojki, a da li je to moglo bolje da se brani?

"Moglo je to da se spreči, kako nije moglo".

Jedan od novinara konstatovao je poneke greške, što je uvredilo Ivanovića.

"Hajde, prebrojte sve greške, recite, ja ću da saslušam i daću vam sve za pravo", završio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke