Ivanović štriklirao Lazarevića, sada Ilić?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 05.12.2022.
10:34
Izvor: Sportske.net

Prilika mora da se zasluži.

SC Derby/Filip Roganović
SC Derby/Filip Roganović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prošle večeri još jednu pobedu, sedmu u uzastopnu, nastavivši tako niz nepobedivosti od dolaska Duška Ivanovića.

Crnogorski stručnjak okrenuo je tim Crvene zvezde naglavačke, uneo im pobednički mentalitet, postavio hijerarhiju i jasne uloge, što donosi rezultate.

Od njegovog dolaska iskristalisao se roster regionalnog i srpskog šampiona i u drugi plan upali su Stefan Lazarević, Miroslav Raduljica i Dalibor Ilić koji, ruku na srce, nije imao previše prilika ni kod Vlade Jovanovića.

Stefan Lazarević odigrao je jedan meč otkako je Ivanović postavljen za trenera Crvene zvezde i to protiv Cibone u AdmiralBet ABA ligi. Očigledno je morao da poradi na određenim segmentima svoje igre i spreme i ukazana mu je šansa u okršaju sa SC Derbijem. Motivisan, Lazarević je ušao na parket i proveo 14 minuta u pobedi nad podgoričkom ekipom. Pogodio je dve krucijalne trojke u poslednjem kvartalu pomogavši svom timu da se odlepi od Derbija po poslednji put i zatvori susret. Uzgred, u toj deonici je imao i važne uhvaćene i ukradene lopte, te je imao bitan doprinos u pobedi. Duel je završio sa devet poena, tri skoka, po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Pritom, s njim na parketu, Zvezdina prednost je konstantno rasla. Lazarević je neko ko je dosledan i predan radnik, što će Ivanović znati da ceni, a bez sumnje, ovim duelom porastao je u očima svog trenera.

Da li je sada red na Dalibora Ilića? Od njega se očekuje prilično, ako je suditi prema rečima sportskog direktora Milana Dozeta od pre nekoliko dana. Doduše, s njim je potpisan dugogodišnji ugovor ovog leta, te je Dozet samo potvrdio da nije došlo do promene planova kada je o Iliću reč. On je budućnost srpske košarke, ali očigledno je da je za nivo nastupanja u Crvenoj zvezdi neophodna najviša moguća fizička i psihološka sprema.

Za njega je po dolasku bila tu blaža povreda, oporavak i pronalazak kontinutiteta, ali prema rečima Milana Dozeta, kada je reč o Iliću, on radi sa ostatkom ekipe, ali i individualno, na fizičkom planu. Uskoro bismo mogli i njega da vidimo kod Ivanovića na delu, prevashodno u AdmiralBet ABA ligi, možda već protiv Mornara u subotu?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke