Ivanović: "Vrlo emotivno za mene, pronašao sam pet-šest igrača koji su verovali, zato nisam ni menjao"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.11.2022.
21:54
Izvor: Sportske.net

Dosta posla je pred njim.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović kazao je nakon debitantske pobede u susretu sa Asvelom u Evroligi da je pred njegovim timom još mnogo rada kako bi dostigli željene igre.

Zvezda je ostvarila drugu pobedu u Evroligi ove sezone, a što je za njih možda i još bitnije - prvu na prvoj utakmici novog trenera Duška Ivanovića. Nije bilo lako budući da je Asvel uspeo da se vrati nakon 15 poena zaostatka, ipak, mirnoća domaćih u završnici, mudre odluke trenera i Nemanja Nedović koji je povukao kada je bilo najpotrebnije - donele su trijumf.

"Srećan sam. Bilo je zaista teško. Znali smo da je Asvel vrlo dobar tim. Prvo poluvreme smo odigrali veoma dobru odbranu, a potom smo izgubili agresivnost i intenzitet, a posebno strpljenje u napadu. Nešto što me veoma raduje iz ove večeri jeste vera mog tima" počeo je Duško Ivanović nakon susreta.

Vatreni doček usledio je za novog stratega šampiona AdmiralBet ABA lige i AdmiralBet KLS.

"Vrlo emotivno za mene. Neverovatno", prokomentarisao je Ivanović.

Zatim su se na konferenciji za medije pitanja konkretizovala:

"Pre nego što sam došao, video sam da su momci čvrsti. Fizički. Mentalno ima igrača koji su čvrsti, ali ima i onih koji su meki. Prema onome što sam ja video, nema puno razlike između timova i igrača u Evroligi. Sve ekipe mogu da dobiju svakog, a najviše zavisi od mentalnog spoja, a potom i od rada, mnogo rada. Verujem u moj rad i verujem u igrače sa kojima sarađujem".

Ivanović je sumirao utakmicu, a posebno je bilo izraženo kako je ekipa pala u drugom poluvremenu, što je on primetio i konstatovao da to mora da se ispravlja.

"Imali smo taj pad u drugom poluvremenu... Pogledao sam igrače kada su oni (Asvel, op.aut) pogodili dve trojke sa osam metara u zadnjim sekundama. Video sam da su pali, a to ne sme da se dešava. Svi znaju da igraju. Možeš da napraviš greške, mogu oni da daju koševe, ali moraš da veruješ do kraja. Pronašao sam pet, šest igrača koji su verovali i zato sam ih i ostavio da igraju. Dobriću sam po izlasku rekao odmah da će da se vrati brzo na parket i tako se i desilo".

"Ne gledam da udovoljim svakome da igra, nije ovo socijalna ustanova".

Znači, problem, između ostalog, jeste samopouzdanje?

"Vremenom, samopouzdanje može da se utrenira. Teško je to promeniti, kao i karakter. To je nešto lično što svaki čovek ili igrač mora da ima. Možda će lakše da ga ima ako dobija podršku za strane, makar napravio i nešto loše, ne samo kad bude dobro. Rekao sam mojim igračima da to ne sme da im se desi. Primićeš neke neverovatne poene, gubićeš neke neverovatne utakmice, dobićeš iste takve. Vera ne sme da se gubi".

Da li će menjati svoj stručni štab budući da se u njemu nalaze i lica koja je selektirao Vladimir Jovanović?

"Mislim da ova pobeda ima zasluga i od strane stručnog štaba. Ali, ostavimo to, sada je vreme da proslavimo pobedu pa ćemo videti".

U čemu još mora da se napreduje?

"Moramo da napredujemo u puno segmenata. Jedan ili dva ne mogu da nas dovedu do titule. Strašno puno segmenata - unutrašnja igra, spoljna, samopouzdanje pojedinih igrača...", naveo je Ivanović i dodao:

"Promašivali smo neke ulaze čisto iz straha igrača, ali daćemo mi to, daćemo".

Ponovo je upitan da prokometariše navode da je jedan od prethodnih treninga trajao pet sati.

"Ne, nije bilo pet, već šest i po sati."

Hoće li biti doselekcije po njegovom dolasku?

"Sad je ovo što imamo i ti momci do daljeg moraju da izdrže. Šta će dalje biti, videćemo. Ja uvek kada imam ekipu, verujem da mogu da se poboljšaju na dva načina - radom ili određenim promenama".

Nikola Ivanović je bio najefikasniji igrač ekipe, a prema oceni njegovog prezimenjaka sa klupe - i najbolji na parketu.

"Bio je naš najbolji igrač i u odbrani i u napadu. Nismo rođaci, ali mogli bismo biti", završio je Duško Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke