Ivanović zagonetan, Zvezda još jača protiv Partizana?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.01.2023.
19:32
Izvor: Sportske.net

Zvezda skoro pa kompletna.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Beograd će sutra ponovo biti košarkaški centar Evrope, jer će se u 21. kolu Evrolige sastati dva naša najveća kluba, Crvena zvezda i Partizan.

Zvezda će biti u ulozi domaćina u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', početak meča je zakazan za petak u 19 časova, a 24 sata pre toga se novinarima obratio trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

On je na početku nagovestio da bi Zvezda sutra mogla da bude jča za oporavljenog Hasana Martina.

''Za nas je svaka utakmica, velika utakmica. Naročito, pred našom veličanstvenom publikom. Želimo da učestvujemo u tom ambijentu i toj utakmici. Zdravstveno stanje u timu je dobro. Martin je trenirao, a videćemo da li će biti spreman za sutra'', zagonetan je Ivanović.

Da li su još neka iznenađenja mogića sutra u derbiju?

''Videćemo sutra, verovatno će ih biti na obe strane. Sigurno će biti i iznenađenja, ali danas su ekipe toliko spremne, da to iznenađenje može da traje jedan ili dva napada, više od toga ne. Posle toga se ekipa odmah prilagodi. Ne razmišljamo o medjusobnom skoru. Razmišljamo samo o još jednoj utakmici u Evroligi i da igrači uživaju u njoj'', rekao je Ivanović.

Zvezda će sutra imati ogromnu podršku svojih navijača.

''Posle utakmice sa Partizanom u Areni, pohvalio sam njihove navijače. Ali, mislim da su naši navijači bolji i to bi sutra trebalo da pokažu'', konstatovao je Ivanović.

Iskusni plej Stefan Marković će i ovoga puta biti Zvezdin adut ''iz senke''.

''Nadam se da ćemo ponoviti rezultat iz prva dva duela, a što se tiče priprema, nakon poslednje utakmice smo se spremali, imamo još jedan trening, i to je to. Znamo se dosta dobro, eventualno neke male korekcije iz prethodnog meča šta možemo da popravimo u igri, ko bude želeo više i ko se bude više borio taj će pobediti. Uvek imaju te male taktičke stvari, kako da napravite neku situaciju drugačije, i oni i mi ćemo juriti to, ali sve zavisi od toga sa kakvom voljom i intenzitetom ćemo izaći, to će biti presudno.

Dosta kvalitetnih igrača ima i na jednoj i na drugoj strani, zavisi sve kako će se napraviti igra i opterećenje, Lesor nam je na prošlom meču napravio veliki problem sa ofanzivnim skokom, igrao izvanredno čitavu sezonu. Biće borba 40 minuta, od nas je da se borimo svih 40 minuta, nadam se da će biti prelepa utakmica, spektakl u Evroligi, mogu da poželim da bude prelepa atmosfera i da bolji pobedi'', zaključio je Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke