Ivanović: "Zvezda neguje srpsku školu košarke, za nas je to bitno!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.12.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Koliko još može Hasan Martin?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Žalgiris sa 76:73 u meču 13. kola Evrolige.

Tako je ekipa Duška Ivanovića vezala šesti uzastopni evropski trijumf i sada je na skoru od sedam pobeda i šest poraza u Evroligi.

Nakon još jedne velike evropske pobede trerener Crvene zvezde Duško ivanović bio prezadovoljan partijom svog tima.

"Žalgiris je do sada pokazao da je jaka ekipa, da igra izvanredno. Oni igraju svoje, ne gledaju rezultat. Imaju odlična rešenja u napadu, znali smo da će biti teško, ali smo po mom mišljenju odigrali odličnu utakmicu", započeo je Ivanović.

Večeras su posebno blistali Luka Vildoza i Nemanja Nedović koji su kombinovano postigli 48 od 77 poena crveno-belih.

"Lako mi je kada imam Vildozu i Nedovića, ali ne zaboravljam ni ostale igrače. Njih dvojica kreiraju, daju nam ekstra kvalitet, ali su i durgi igrači bili na nivou", smatra Ivanović.

Večeras u Zvezdinom sastavu nije bilo povređenih Nikole Ivanovića i Luke Mitroviće, ali Ivanović nije želeo da govori o njima večeras.

"Falili su Ivanović i Mitrović, ali nema opravdanja u tome ko fali. Na ovim igračima je bilo da pobede danas", jasan je trener Zvezde.

Zvezda se često tokom meča mučila muku u napadu, ali je na kraju taj segement igre prooradio. Baš kada je i bilo najpotrebnije.

"Žalgiris je igrao izvanrednu odbranu, imali smo previše izgubljenih lopti, bilo je teško pogoditi, ali smo uspeli kada je bilo važno". zadovoljan je Ivanović.

Novinare je zanimalo zašto je Ognjen Kuzmić igrao samo na početku meča i više se nije vraćao na parket. Zvezdin centar igrao je samo u prvih šest minuta, ali trener Ivanović u tome ne vidi nikakav problem, naprotiv.

"Učinak igrača za jedan minut može biti fenomenalan, važno je šta pokaže kada igra, a ne koliko igra", rekao je Ivanović.

Dobru partiju večeras pružio je Hasan Martin koji je u nedostatku Mitrovića izneo glavnu ulogu u reketu.

"Martin je odigrao dobro, uspeo je da uhvati neke lopte, iznudi faul. Bolji je nego što je bio, ali je još uvek daleko od onoga što može da da", kazao je Ivanović.

Trener Crvene zvezde posebno je zadovoljan što okosnicu njegovog tima čine domaći igrači, a isto važi i za ekipu Žalgirisa.

"Ovo je litvanska škola košarke, mi negujemo srpsku školu. Za nas je to bitno, da su domaći igrači nosioci ekipe, a očigledno i za Žalgiris", zaključio je Zvezdin strateg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke