Ivon Anderson igra kolo, peva himnu i ne oseća se kao strankinja u reprezentaciji Srbije

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
16:31
Izvor: Sportske.net

Sjajno je prihvaćena u našem nacionalnom timu, ali i sa svoje strane je uzvratila poštovanjem i tima i države za koju nastupa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Tokom nedavnog Evrobasketa u muškoj konkurenciji, ponovo je u prvi plan izbila tema stranaca u nacionalnim timovima, a reprezentacija Srbije je bila jedna od retkih selekcija koje su nastupale bez naturalizovanih Amerikanaca.

S druge strane, u našoj ženskoj reprezentaciji već nekoliko godina imamo u sastavu po jednu rođenu Amerikanku. Ranije je to bila Danijel Pejdž, a poslednjih godina Ivon Anderson. I jedna i druga su ostavile odličan utisak kako na terenu, tako i ponašanjem van njega.

Ivon Anderson ovih dana nastupa za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Sidneju, gde smo je pred početak šampionata videli i da ume da igra i srpsko kolo, a pre utakmica zajedno sa saigračicama peva i himnu ''Bože pravde''.

Podsetimo, posle prva tri kola Srbija ima jednu pobedu i dva poraza, ali i dalje realne šanse za plasman u četvrtfinale. Naredni duel protiv selekcije Malija biće verovatno presudan po tom pitanju.

-

-


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke