Iz Dinamika na NBA draft, ko je ''novi Pokuševski''?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
16:53
Izvor: Beta

Budućnost srpske košarke je u Dinamiku, ovo su imena za koja će se tek čuti!

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Košarkaški klub Dinamik ima za cilj maksimalno podmladjivanje tima i razvoj igrača za budućnost, i na dobrom je putu da sistem kvalitetno zaživi, ocenio je danas sportski direktor Mirko Pavlović.

"Želja nam je maksimalno podmladjivanje seniorskog tima u budućnosti, a sve sa ciljem da klub u najskorije vreme počne da prihoduje od prodaje igrača iz sopstvenog pogona. Kada igrači školovani iz naših redova udju u prvi tim, bićemo spremniji za veći broj pobeda i u jednom trenutku sigurno i u ulazak u viši rang takmičenja. Mlad smo klub, ali na dobrom putu da naš sistem kvalitetno zaživi", naveo je Pavlović.

Dinamik je takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) završio na četvrtom mestu.

Taj klub iz Beograda je pored pobeda nad ekipama iz vrha tabele afirmisao veliki broj mladih igrača.

"Dinamik odlikuju dobra organizacija, sjajni uslovi za rad i vrhunski treneri, koje predvodi Saša Nikitović. Smatram da Dinamik ima idealnu vertikalu za prohodnost mladih igrača, od škole košarke do seniorske selekcije i da smo tu u prednosti u odnosu i na ABA ligaše. Jer, imamo vrhunski rad sa mladjim kategorijama, a naši mladi igrači ne moraju da idu na ustupanja ili dvojne registracije kako bi ujedno igrali za juniore i seniore. KLS je idealan nivo takmičenja i prvi stepenik koji uspešno treba preskočiti u razvoju mladog igrača na putu prelaska iz juniorske u seniorsku košarku", kazao je Pavlović.

U KLS-u iz Dinamiku su se istakli 20-godišnjaci, Mert Akaj koji je najbolji asistent takmiečnja i Gregor Glas, četvrti po ukupnom broju poena, kao i jedan od najboljih skakačaBojan Tomašević.

Takođe, u utakmici protiv Tamiša u petorci su zajedno bila tri košarkaša stara 16 godina, Malešević, Milijašević i Ristić.

"Dobro upamtite ta imena jer oni su sigurno budućnost srpske košarke. Ne volim da izdvajam igrače, i zaista nemam taj običaj, ali moram da kažem da je Filip Malešević momak za koga će se uskoro čuti u celom svetu. Siguran sam da će on biti prvi igrač Dinamika koji će biti biran u prvoj rundi NBA drafta. Ispred njega je puno rada, ali verujte mi da je on sledeći Pokuševski ili Vukčević", istakao je Mirko Pavlović.

Dinamik je, po njegovim rečima, već počeo pripreme za narednu sezonu.

"Želimo da što pre formiramo ekipu za sledeću sezonu. Obratićemo pažnju i na mlade igrače izmedju 20 i 25 godina, kojima Dinamik može da bude odskočna daska za više rangove takmičenja. Angažovaćemo igrače koji su dobre atlete, koji omogoćuvaju celoj ekipi vrhunski trenažni proces tokom cele sezone. Cilj je da igramo moderno i brzo u oba pravca", dodao je.

Naveo je da poverenje u započeti proces treba da bude krucijalna tačka plana i programa rada Dinamika, i da klub mora da nastavi sa regrutovanjem i razvijanjem vrhunskih talenata.

"Nećemo se ustezati od planskog dovodjenja još većeg broja mladih i izuzetno perspektivnih igrača. Prevashodno onih koji imaju potencijal pogodan za buduće transfere, ali i one koji dižu imidž kluba i pretvaraju Dinamik u red najboljih klubova u Evropi za stvaranje vrhusnkih igrača", rekao je Pavlović.

Sportski direktor Dinamika je kazao da je da je veoma važno da se tom cilju pristupi i po cenju žrtvovanja takmičarskog rezultata, koji će "neminovno doći kasnije".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke