Iz stručnog ugla - Zvezda ''zanimljiva'', Partizan može i do F4?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Mnogima baš i ne izgleda tako, ali...

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Srpski stručnjak i trener Monaka Saša Obradović govorio je u intervjuu za ''Sportklub'' koji će biti emitovan sutra, ali je danas objavljen jedan deo tog razgovora u kom on govori o mogućnostima Partizana i Crvene zvezde u nastupajućoj sezoni.

Iako Partizan vrši potpunu rekonstrukciju tima, a do sada su ozvaničena samo tri pojačanja (Nilikina, Marinković, Lundberg), Obradović je izneo svoju procenu koliko bi crno-beli mogli ako se narednih dana obistine medijske najave da će dres Partizana ubući i Brendon Dejvis, Tajrik Džons, Ajzea Majk...

''Partizan ima ekipu sastavljenu od iskusnih igrača i igrača koji treba da se dokažu na višem nivou, Ajzea Majk je igrao prošle godine u Burgu, videćemo kako će se snaći na višem nivou, Evrokup je dva nivoa ispod Evrolige – to je rizik, ali može da bude i otkrovenje. 

Frenk Nlikina je veoma kvalitetan, ima razloga da se od njega očekuje mnogo, Lundberg je proveren igrač i jako pojačanje, a u Marinkoviću i Braunu iz Albe imaju velike šutere.

“Bonga može da pokriva nekoliko pozicija, Dejvis i Džons na petici daju garancije velikih ambicija, uz velikog trenera – najvećeg iz naše zemlje – imaju dobar put čak i ka fajnal-foru'', ističe Obradović.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, njen tim je praktično već formiran, uz snažno jezgro domaćih igrača i nekoliko prošlosezonskih, ali i novih kvalitetnih stranaca koji su stigli ovog leta (Mekintajer, Kenan, Daum).

Saša Obradović očekuje i crveno-bele u plej-ofu i naglašava da će to biti vrlo zanimljiv tim.

“To su sve igrači sa velikim karakterom i pobedničkim duhom. Uz Teodosića, Nedovića, Jagu, biće lepo biti gledalac, pogotovo u Beogradu. Zvezda verovatno ima ideju još nekog da potpiše, biće zanimljivo videti kako će sve to da se složi. Zvezda je sastavljena od igrača koji su već neko vreme skupa, biće zanimljivo, biće iskušenje i za moju ekipu igrati i protiv Partizana i protiv Zvezde”, ističe Obradović.

U našoj ''Dnevnoj dozi Evrolige'' pogledajte kako trenutno izgledaju svi evroligaški rosteri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke