Iz Zvezde potvrdili - Spremamo se za Evroligu, jedna stvar mora da ostane ista!

Autor: Lazar Nikolić
petak 26.05.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Ali, još uvek postoji doza rezerve.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda još uvek zvanično nije među učesnicima Evrolige za narednu sezonu. 

Ako se striktno držimo pravilnika za to će crveno-belima biti potrebno da odbrane titulu prvaka u AdmiralBet ABA ligi, ali sve ukazuje na to da ćemo, bez obzira na rezultat u regionalnom takmičenju, naredne sezone srpske "večite" rivale Crvenu zvezdu i Partizan gledati u najjačem klupskom evropskom takmičenju.

Prema mnogobrojnim najavama učesnici Evrolige ostaće isti kao u ovoj sezoni, a generalni direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević je u razgovoru za "Jurohups" potvrdio da se klub sprema da i naredne sezone bude među najboljima u Evropi.

"Spremamo se za Evroligu. Sve što radimo ima veze sa tim. U mislima se spremamo za ovo takmičenje. Planiramo da pređemo u Štark arenu, već radimo na drugačijem pristupu prodaje ulaznica, dovođenju novih, iskusnih igrača i naravno da jezgro tima čine Srbi", rekao je Vasiljević.

Ipak, dok ne bude i zvanično u Zvezdi put do Evrolige traže isključivo preko AdmiralBet ABA lige u kojem crveno-bele čeka veliko finale protiv Partizana ili Cedevita Olimpije.

"Mislim da svi čujemo da će verovatno iste ekipe iz ove sezone igrati i sledeće, ali dok ne bude zvanično za nas postoji samo jedan način da osvojimo AdmiralBetABA ligu da bismo bili sigurni da ćemo igrati u Evroligi sledeće sezone", jasan je Vasiljević.

Iz Crvene zvezde poručuju da će učiniti sve da dođu do stalne evroligaške licence, te da Srbija zaslužuje dva stalna učesnika Evrolige.

"Sa naše strane ćemo učiniti sve što možemo, trudićemo se da povećamo budžet. Sledeće godine prelazimo u veću Štark arenu i učinićemo sve da pokažemo da zaslužujemo stalno mesto. I mislim da je ova godina svima pokazala da Beograd zaslužuje dva tima", zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke