Izabrana idealna petorka Evrokupa!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.04.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Finalisti imaju po jednog, a London Lajonsi dvojicu igrača u njoj.

Eurocup
Eurocup

Povezane vesti

Košarkaški Evrokup stigao je do finala u kojem će se sastati rivali iz Francuske Pariz i Burg, a pobednik biti onaj tim koji stigne do dva trijumfa.

I dok čekamo prvi meč finala koji je na programu u utorak od 20.30, a čiji će domaćin biti Pariz, izabrana je idealna petorka takmičenja.

U njoj su: Ti Džej Šorts (Pariz), Trevion Vilijams (Ulm), Gabi Olaseni (London Lajons), Ajzea Majk (Burg) i Met Morgan (London Lajons).

Omaleni plejmejker Ti Džej Šorts najzaslužniji je što je Pariz stigao do finala. On u proseku beleži 18 poena i 7.5 asistencija po meču, za indeks korisnosti 23.4.

Tandem iz London Lajonsa koji čine Gabi Olaseni i Met Morgan pogurao je tim iz glavnog grada Velike Britanije da dogura sve do polufinala pod vođstvom srpskog trenera Petra Božića. Olaseni je najkorisniji igrač Lajonsa sa indeksom korisnosti preko 20, dok je Morgan najbolji strelac, sa prosekom od 16.5 po utakmici.

Najbolji centar je Ulmov Trevion Vilijams sa čak 12 dabl-dabl učinka u takmičenju.

Burg nema izraženog lidera, ali se od ostalih malo izdvojio Ajzea Majk koji je sa indeksom 14 najkorisniji igrač finaliste Evrokupa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke