Izgledalo je da se ovaj meč nikad neće završiti, na kraju poraz Alimpijevića u derbiju

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.12.2023.
13:21
Izvor: Sportske.net

Ludi istanbulski derbi.

twitter
twitter

Povezane vesti

Derbi 13. kola turske Superlige odigran je danas u Istanbulu, gde su snage odmerili gradski rivali, Galatasaraj i Bešiktaš.

Bio je to maratonski meč koji je trajao gotovo dva i po sata, a dobio ga je Galatasaraj koji sa klupe vodi Zvezdan Mitrović. Njegov tim je savladao ekipu Dušana Alimpijevića sa 89:83 i tako prekinuo seriju poraza, pa sada Galatarasaj ima skor 5-8, a Bešiktaš je posle tri vezane pobede upisao novi poraz, ukupno četvrti u 13 odigranih mečeva.

Galatasaraj je bolje počeo utakmicu, imao je blagu prednost u većem delu prvog poluvremena, ali je tim Dušana Alimpijevića uzvratio u finišu druge deonice i tokom treće je uspeo da zadrži svoje vođstvo.

A onda, maratonska četvrta četvrtina, uz mnogo prekida, faulova, ogroman broj slobodnih bacanja, čelendža, pa i incidenata kada je jedan od navijača Bešiktaša udaljen iz dvorane uz intervenciju policije.

Trojka Korija Voldena je pokrenula Galatu, na drugoj strani je Anhel Delgado promašio čak tri ''zicera'' i pokušaj Bešiktaša da u finišu dođe do preokreta nije bio uspešan.

Mekormak sa 25, Volden sa 20 i Prepelič sa 17 poena i 12 asistencija predvodili su ekipu Galatasaraja do pobede, a na drugoj strani Delgado i Mičel su imali po 15 poena i po sedam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke