Izgledalo je da se Partizanu ''smeši'' i do 775.000 dolara iz NBA lige, ali...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija ipak nije realna.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nova sezona je tek počela, Partizan je tokom leta formirao potpuno novi tim, a jedan od istaknutijih članova tog tima trebalo bi da bude Dvejn Vošington.

Crno-beli večeras gostuju Spartaku u Subotici u okviru drugog kola AdmiralBet ABA lige, a uoči ovog meča je iz Amerike stigla ''bombastična'' vest da bi Partizan ''ni kriv, ni dužan'' mogao da zaradi i do 775.000 dolara.

O čemu se radi?

Američki novinari Džon Holindžer i Kit Smit su objavili da je na pomolu interesantan trejd u koji bi navodno mogao da bude uključen i Dvejn Vošington.

Na koji način?

Karl Entoni Tauns iz Minesote ide u Njujork Nikse, a u suptotnom smeru će otići DiVičenco, Rendl i jedan budući pik iz prve runde drafta.

Otkud Vošington u celoj priči?

U trejd bi trebalo da budu uključeni i Šarlot Hornetsi koji žele da dobiju Dekvana Džefrijsa.

Scenario koji je izazvao veliku pažnju izgledao bi ovako: Niksi bi platili obeštećenje Partizanu, potpisali Vošingtona, a zatim ga trejdovali u Šarlot, odakle bi on bio odmah otpušten.

Vašington bi se zatim odmah vratio u Partizan koji bi ostvario finansijsku korist od ovog neuobičajenog trejda, a maksimalan iznos koji bi crno-beli mogli da dobiju iznosi 775.000 dolara.

Međutim, ''Nova.rs'' prenosi najnovija saznanja da od toga nema ništa, jer nijedan Partizanov stranac nema izlaznu opciju ka NBA ligi, sve do kraja sezone. Donekle je izuzetak bio Karlik Džons koji je tokom leta čekao rasplet u NBA ligi, ali nije pronašao angažman u najjačoj ligi sveta, pa sada i on do kraja sezone nema izlaz u NBA ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke