Izmače nam finale, Francuzi jači od "orlića"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.07.2021.
21:45
Izvor: Sportske.net

Šteta, izmaklo nam je finale protiv Amerikanaca.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u uzrastu do 19 godina igraće za treće mesto na Mundobasketu pošto je danas u polufinalu izgubila od reprezentacije Francuske sa 75:69. 

Fantastično je Srbija krenula u utakmicu, poveli smo sa 11:3, ali su se Francuzi polako vraćali u ritam preko Tčikambua koji je pogodio trojku sa ogromne udaljenosti. 

Na drugoj strani mu je vratio Stefanović, pogodio je trojku, potom još jednu za dvocifrenu prednost na kraju četvrtine (23:13). 

Srbija je došla i do +14 na početku druge deonice, ali su Francuzi veoma brzo uspeli da se vrate u meč novim trojkama preko Demaj-Balua. 

Druga četvrtina je bila veoma teška sa dosta promašaja na obe strane, Francuzi su prišli na samo -6 na kraju poluvremena i videli su svoju šansu u nastavku. 

Slabo je naša selekcija počela u napadu u drugom poluvremenu, ali nije bilo kazne, a Mušikić je povisio rezultat na +7, a onda Kovačević na +9. Ipak, i u ovom slučaju su se Francuzi vratili u igru, ponovo je Tčikambu bio taj koji je vratio naše rivale u igru. 

Škobalj je bio igrač koji je držao našu reprezentaciju trojkama u igri, a Srbija je imala +4 na startu poslednje deonice. 

Već na startu četvrte četvrtine Francuzi dolaze do vođstva, prvog od početka utakmice i to nakon što je Demaj-Balu pogodio novu trojku. Previše ofanzivnih skokova za Francuze, posebno u tom delu igre, a u poslednjim minutima je opala koncentracija izabranicima Zorana Lukića, praktično smo dva minuta bili bez koša. 

Francuzi su priveli meč kraju bez velikih problema, naši su promašivali u odsudnim trenucima i možemo reći da je fizički dominantniji tim dobio utakmicu. 

Čikambu sa 19 poena najefikasniji u redovima reprezentacije Francuske, Friš je dodao 14, a Demaj-Balu 13. Jović i Stefanović u Srbiji po 15 poena, po 10 su imali Petrović i Škobalj. 

U finalu će Francuzi igrati protiv Amerikanaca. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke