Između Litvanije i Španije, Partizan ima veliki regionalni derbi: "Dolazi nam sportski prijatelj, koji zaslužuje poštovanje"

Autor: Mladen Heleta
petak 15.12.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra sutra od 21 sat.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Dok im u Evroligi ide sjajno, košarkašima Partizana u AdmiralBet ABA ligi baš i "ne cvetaju ruže". Nakon 11 odigranih kola su treći na tabeli sa skorom 8-3, ispred su Crvena zvezda sa 10-1 i Igokea sa 9-2, dok isti učinak od 8-3 imaju Budućnost i Cedevita Olimpija.

Partizan mora da krene u seriju pobeda u regionalnom takmičenju, a već sutra ga čeka derbi 12. kola protiv Budućnosti u Beogradu, samo dva dana posle velikog trijumfa u Kaunasu i uoči puta u Španiju na mečeve protiv Valensije i Real Madrida u duplom kolu Evrolige.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izneo je svoja očekivanja za meč protiv Budućnosti, kao i o kakvom je rivalu reč.

"Misli su nam još noćas bile okrenute ka subotnjoj utakmici i duelu protiv ekipe Budućnosti. Sutra nam u Arenu dolaze naši sportski prijatelji i velika nam je želja da im pokažemo naše gostoprimstvo i da utakmica protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Pred nama je danas jedan trening na kom ćemo pokazati neke važne elemente za sutrašnju utakmicu i pokušati da se pripremimo na najbolji mogući način. Budućnost je protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje i samo sa maksimalnim mogućim pristupom i igrom na visokom energetskom nivou možemo da se nadamo dobroj utakmici po nas", rekao je Obradović.

Utakmica se igra u subotu od 21 sat, a Partizan je saopštio da će na nivo 400 besplatno moći učenici Osnovnih škola. Sve što je potrebno jeste da učenici na ulazu pokažu đačku knjižicu, pasoš ili drugi dokument koji potvrđuje njihov uzrast.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke