Iznenada ''iskočilo'' pitanje kazne za Partizan: ''Da li je dobar tajming, ne znam...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.01.2023.
17:54
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Sednica zakazana zbog Sloge, ali pričalo se i o Partizanu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U petak je na programu drugi evroligaški susret Crvene zvezde i Partizana, uskoro će i finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, gde se takođe očekuje susret naših najboljih klubova, ali u iščekivanju tih susreta, ponovo se u javnosti potegla priča o Partizanovom prošlogodišnjem odustajanju od učešća u završnici domaće lige.

Danas se na tu temu govorilo i na sednici predsedništva AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, a direktor takmičenja Aleksandar Grujin je za ''Telegraf'' prokomentarisao najnovije spekulacije da bi Partizan navodno mogao da bude kažnjen izbacivanjem u treću ligu.

On je otkrio da je sednica bila organizovana zbog ''problematičmog statusa kraljevačke Sloge'', što je trenutno najaktuelnija tema u ligi, ali se zatim govorilo i o ''slučaju Partizan''.

Grujin nije želeo da govori kakva bi kazna mogla da bude, ali je naglasio da će Partizan kada odluka bude doneta imati i pravo žalbe.

''Pričali smo o Slogi iz Kraljeva, a onda se povela priča o aktuelnim dešavanjima, kako u Ligi, tako i u predstojećim takmičenjima, i jednostavno je to ostalo nešto što je ostalo nerešeno.

Iako je Savez imao nekoliko sednica UO, to nije stavljeno na tačku dnevnog reda, i jednostavno, članovi predsedništva su jednoglasno podržali predlog da na narednoj sednici koja se bude održala, tačka dnevnog reda bude i status Partizana.

Takođe, podržali su Statut, koji nam je veoma bitan. Kakva će odluka biti, videćemo, ali kakva god ona da bude, nije konačna, jer na nju postoji pravoožalbe, i u tom slučaju na to pitanje odgovara Skupština.

Što se tiče predsedništva, sednica će sigurno biti održana pre Kupa Radivoja Koraća, ali nakon toga, ukoliko bilo ko bude imao žalbu, rok za to je 15 dana.

U koje ćemo rokove ulaziti, zavisi od toga da li će uopšte biti potrebe za žalbu. Bilo je tu još nekih tema, o predlozima i promenama. Svakako, ovo je pitanje koje treba da se reši. Da li je tajming dobar ili ne, ne znam, ali je to iskočilo kao pitanje koje treba da se reši'', rekao je Grujin, a preneo ''Telegraf''.

On je takođe dodao i da su na sednicu bili pozvani predstavnici svih klubova, ali da se predstavnici Partizana i Borca ''nisu pojavili''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke