Iznenađenje - Srbija domaćin Fajnal fora FIBA Lige šampiona?!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.03.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Danas će pasti odluka.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Domaćin ovogodišnje završnice FIBA Lige šampiona mogao bi da bude Beograd, javlja "La Opinion de Malaga".

Timovi koji će nastupati u četvrtfinalu FIBA Lige šampiona su poznati od srede uveče. Dan kasnije, odnosno večeras, u Švajcarskoj će se održati žreb gde će ekipe dobiti rivale, a u isto vreme biće poznato i ko će biti domaćin završnog turnira ovog takmičenja.

Glavni favorit za tako nešto je do sada bio Frankfurt. Nemački grad je istakao snažnu kandidaturu za održavanje Fajnal fora koji se igra od 3. do 5. maja i činilo se da nema nikakve dileme da će se tako nešto i obistiniti.

Međutim, španski mediji u danu kada bi sve trebalo da bude poznato donose informaciju da se Beograd uključio u borbu za organizaciju finalnog turnira, te su doveli do toga da FIBA donese odluku u poslednjem trenutku.

Opcija da se Fajnal for FIBA Lige šampiona odigra u Srbiji nikada nije bila na stolu, ali kapacitet je nešto što bi čelnike ove organizacije moglo da navede da iznenađujuće promene kurs.

"Fraport arena" u kojoj bi se igralo u Frankfurtu prima 5000 ljudi, dok u "Štark arenu" može da uđe više od 20.000 navijača. Takav spektakl bio bi nezapamćen za FIBA kontinentalno klupsko takmičenje, pa otuda i dilema - Srbija ili Nemačka?

Žreb je na programu večeras u 19.00 sati, a na njemu učestvuju: Tenerife, Bon, Mursija, Unikaha, Rajzen, Ludvigsburg, Peristeri, Promiteas i Tofaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke