Iznenađenje u Barseloni, Zenit napravio brejk!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.04.2021.
22:59
Izvor: Sportske.net

Ruski tim potvrdio sjajnu formu, za vođstvo u četvrtfinalnoj seriji.

 EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Zenita večeras na startu četvrtfinalne serije Evrolige. Osmoplasirani tim posle ligaškog dela je kao gost u četvrtfinalu savladao favorizovanu Barselonu rezultatom 76:74 i poveo sa 1:0 u pobedama.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, tako je i završila - nerešenim rezultatom 21:21. Ali u drugoj se potpuno promenio odnos snaga na terenu. Gosti iz Sankt Petersburga su, predvođeni sjajnim Kevinom Pangosom, zaigrali znatno bolje i u par navrata poveli sa čak 17 poena razlike! Do poluvremena, Barsa je uspela da priđe na ''minus 14'', bilo je 48:34 za Zenit.

Jasno, od početka drugog poluvremena očekivao se žestok odgovor Barselone, koja je pokušavala što pre da anulira rezultatski zaostatak, ali su se gosti i dalje dobro držali, iako im je na kraju trećeg kvartala prednost prepolovljena - 61:54.

I u poslednjoj četvrtini domaći su polako ''topili'' prednost i na ulasku u posldnjih par minuta meča uspeli su konačno da stignu do izjednačenja, 68:68.

Nešto kasnije, sa linije penala Barselona je preko Brendona Dejvisa uspela i da povede sa 72:71, ali na 46 sekundi pre kraja uzvratio je Rivers trojkom za 74:72 u korist Zenita!

Naredni Barselonin napad realizovao je Brendon Dejvis na 32 sekunde pre kraja i doneo novo izjednačenje - 74:74. Međutim, opet domaći ne uspevaju da se odbrane i na deset sekundi pre kraja, Pangos je vratio dva poena prednosti Zenitu.

Barsa je imala priliku za pobedu, Kori higins je na dve sekunde pre kraja šutirao za tri poena, ali nije bio precizan i slavlje gostiju je moglo da počne.

Kevin Pangos sa 19 poena i devet sasistencija predvodio je Zenit do pobede, a na drugoj strani izdvojio se Brendon Dejvis sa 18 poena i devet skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke