Iznenađenje u Madridu, Teo presudio Realu! Valensija ubedljiva protiv Albe

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.10.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Završene još dve utakmice petog kola Evrolige.

Povezane vesti

Posle Makabija koji je bio bolji od Panatinaikosa i Partizana koji je pred svojim navijačima savladao ekipu Žalgirisa, nove pobede u Evroligi ostvarili su Valensija i mimo očekivanja - Virtus koji je u Madridu savladao favorizovani Real.

Podsetimo, tokom prošle nedelje Virtus je doživeo dva poraza u gostima, najpre od Žalgirisa, a onda i pravi debakl od Partizana, pa su mnogi sumnjali u njihove mogućnosti večeras. Ali, Teodosić i drugovi su večeras zablistali u Madridu protiv Reala i na kraju triju,fovali rezultatom 95:92. Odlučujuće poene postigao je srpski plejmejker Miloš Teodosić sa linije slobodnih bacanja na oko sedam sekundi pre kraja.

Teodosić je meč završio sa 14 poena i četiri asistencije, a efikasniji od njega u ekipi Virtusa bio je samo Bako sa 16 postignutih poena.

Kod domaćih ubedljivo najefikasniji Argentinac Gabrijel Dek sa 28 poena, odlični su bili i Hezonja sa 18 i Tavares sa 13 poena i 10 skokova, ali ništa to večeras nije vredelo Realu, koji sada kao i Virtus ima skor 2-3.

Za to vreme, Valensija je lakše nego što se očekivalo na svom terenu savladala Albu rezultatom 87:73. Ovo je Valensiji druga pobeda, a Albi drugi poraz u prvih pet kola Evrolige.

Amerikanac Džons je sa 20 poena i osam asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Dubljević ga je pratio sa 16 poena i sedam skokova. Kod gostiju Kumadje 15 poena i 10 skokova, Olinde 15 poena i četiri skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke