Iznenađenje u Španiji, poraz Baskonije, Mursija na vrhu! Valensija upisala prvi trijumf...

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Baskonija je bila neprepoznatljiva u prvom poluvremenu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U španskoj Endesa ligi već se igra drugo kolo, a večeras se za iznenađenje pobrinula ekipa Mursije koja je na svom terenu savladala evroligaški tim Baskonije rezultatom 88:76.

Baskonija tokom prvog poluvremena nije imala rešenja u napadu, što je domaćin obilato koristio i posle 20 minuta igtre Mursija je vodila sa 38:24.

Nastavak meča doneo je nešto bolju igru Baskonije, predvođene Markusom Hauardom, ali je Mursija uspela da udbrani stečenu prednost i tako stigne do druge pobede u prva dva kola, za mesto na vrhu tabele.

Mursiju su do pobede predvodili Dilan Enis i Dastin Sliva sa po 17 poena, a Sliva je dodao i sedam skokova.

U ekipi Baskonije 23 poena Hauarda, 11 je upisao Miler-Mekintajer, dok je reprezentativac Srbije Vanja Marinković meč završio sa pet poena i dva skoka.

Valensija je svoj kiks imala u prvom kolu protiv Đirone, a večeras se iskupila pobedom u gostima protiv Tenerifa, rezultatom 94:86.

Domaćin je bolje započeo meč, dobio je prvu četvrtinu sa 25:19, ali je Valensija snažno uzvratila u drugoj, napravila preokret i u nastavku meča uspešno održavala prednost.

Brendon Dejvis je sa 17 poena predvodio Valensiju do pobede, a pratili su ga Harper sa 14 i Puerto sa 12 poena. Naš reprezentativni plejmejker Stefan Jović je upisao pet poena, četiri asistencije i jedan skok.

Kod domaćina Šermadini 21 poen, Fernandez je upisao 16, a Dornekamp 12 poena.

Doskorašnji Jovićev klub, Saragosa, na svom terenu je savladao Unikahu sa 100:92, pa sada obe ekipe imaju po jednu pobedu i poraz.

Justa sa 20 poena predvodio je pobednički tim u kom je naš bivši reprezentativac Dejan Kravić upisao šest poena. Takođe, istakao se i kafor sa 18 postignutih poena.

Kod gostiju Đedović 18, Tomas 16, a Osetkovski 15 poena, uz osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke