Izvuče se Partizan, nova pobeda u meču za zaborav!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.01.2022.
20:50
Izvor: Sportske.net

Crno-beli odigrali veoma slabo u odbrani, ali domaćin nije to kaznio.

ABA liga/SC Derbi
ABA liga/SC Derbi

Povezane vesti

Partizan se izvukao u Podgorici. 

Crno-beli su uspeli da slave protiv SC Derbija uprkos velikim problemima i uprkos izostanku nekih bitnih igrača poput Dangubića, Zagorca i Kuruca. Na kraju - 83:93.

Nije bilo dobro prvo poluvreme Partizana što se odbrane tiče. 

Ekipa Željka Obradovića je dozvolila čak sedam ofanzivnih skokova Studentskom centru, a Magi je sa dve trojke u prvoj četvrtini preokrenuo rezultat u korist svog tima i od tada su se ekipe smenjivale u prednosti. 

Niko od košarkaša Partizana osim Lesora nije zagrađivao koš na pravi način, bilo je dosta kritika na račun Alena Smailagića, a očigledno je bilo da je Rodions Kuruc bio preko potreban timu u ovom meču. 

U nastavku je trener Partizana Obradović bio je nezadovoljan energijom svog tima, tražio je najbolju petorku i konačno je njegov tim uspeo da preokrene rezultat nakon trojke Dalasa Mura, a napominjemo i da je tim malo razbudio Balša Koprivica fantastičnom rampom.

Uneo je u napadu živost i Avramović, ali je na drugoj strani odbrana bila veoma slaba, pa su domaći stigli do rezultatske klackalice u finišu poluvremena i na kraju prednosti na kraju poluvremena. 

Kamenjaš i Slavković su nastavili da muče odbranu Partizana i početkom treće deonice, a upravo nakon poena Kamenjaša Studentski centar je stigao do maksimalnih +8 (52:44). 

Nakon tajm-auta Željka Obradovića Partizan se pokrenuo, Mur je pogodio trojku za 54:50, a potom su crno-beli izjednačili nakon novih poena Mura i Avramovića. Sve je jasnije bilo da ovo nije dan košarkaša Partizana, posebno u finišu treće četvrtine, kada su Edvards i Magi doneli nešto opipljiviju prednost svom timu od 67:61. 

Ipak, Partizan nije bio neraspoložen u napadu i imao je Avramovića i Pantera, obojica su pogodili po trojku na startu poslednjeg dela igre, a kada je Dalas Mur pogodio trojku bilo je maksimalnih +3 u drugom poluvremenu u korist Partizana i to na 4 minuta do kraja. 

SC Derbi je, ipak, imao prednost na ulasku u poslednja dva minuta zahvaljujući Kamenjašu i Pavličeviću, jasno je bilo da ćemo gledati totalnu neizvesnost u samom finišu, a ušlo se i u penal završnicu. Najbitniji poeni su usledili od Zeka Ledeja koji je pogodio trojku za 82:86, ubrzo je bilo i +6 na 30 sekundi do kraja, pa su se domaći vrlo brzo predali.

Panter 17 poena, Mur 15, Lesor 12, koliko je imao i Ledej. Kamenjaš 20 u ekipi SC Derbija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke