Izvukoše se Podgoričani u Skoplju!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.01.2023.
18:58
Izvor: Sportske.net

Budućnost odigrala odlično, sve do poslednje četvrtine kada je MZT bio u šansi da pobedi.

MZT Skoplje - Danail Petrovic
MZT Skoplje - Danail Petrovic

Povezane vesti

Pobeda Budućnosti na, ispostavilo se, za njih teškom gostovanju u Skoplju, bilo je 86:90. 

Ekipa Vlada Jovanovića je igrala sjajnu odbranu u prvoj deonici, zatvorili su najbolje košarkaše MZT-a, i taj period igre dobili sa 20:10. Skakački je Budućnost u tom segmentu u potpunosti nadigrala ekipu iz Skoplja, od starta su imali prednost, bilo je u jednom trenutku 0:9. 

Ipak, u nastavku MZT je popravio šut, odigrao egal za gostima koji su ponovo stvorili veliku prednost u trećoj deonici, bilo je u jednom trenutku čak i 19 poena viška za goste. 

MZT je zaigrao daleko bolje u poslednjoj četvrtini. 

Krstevski, Abu, Ver i Stojanovski su polako spuštali prednost, Kefi takođe, a posle trojke Stojanovskog bilo je 67:73.

Na ulasku u poslednja tri minuta bilo je 73:76 za Budućnost, da bi Damjan Stojanovski pogodio trojku za izjednačenje za delirijum na tribinama hale "Jane Sandanski". 

Ipak, više od toga nisu mogli, Budućnost je uspela da se odbrani, Kefi je imao jedan nerezonski šut, pa su gosti uspeli da upišu nove bodove u AdmiralBet ABA ligi. Tačku je stavio Grin trojkom na ulasku u poslednji minut. 

Abu je u MZT-u postigao 19 poena, imao je i 10 skokova, Stojanovski je imao 17, Ver je dodao 16. Na drugoj strani Bel-Hejs je imao 22 poena i 6 asistencija, Grin je dodao 18 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke