Jagova "samba" u "Areni" slomila Čačane!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 14.01.2024.
21:18
Izvor: Sportske.net

Trijumf Crvene zvezde.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac iz Čačka sa  90:74  u meču 16. kola AdmiralBet ABA lige.

Zvezda je na ovoj utakmici bila oslabljena neigranjem povređenih plejmejkera Nikole Topića i Miloša Teodosića, a nije bilo ni beka Nemanje Nedovića.

U njihovom izostanku glavnu reč na terenu preuzeo je Brazilac Jago dos Santos i sa 24 poenom i 7 asistencija i isto toliko skokova vodio Zvezdu do trijumfa. Luka Mitrović je ubacio 16, a Rokas Gedraitis poen manje.

U ekipi Borca bolji od ostalih bio je Amerikanac Ronaldo Segu sa 20 ubačenih poena.

Šuterski sjajno započela je Zvezda večerašnju utakmicu trojkama Gedratisa i Jaga, a ulaskom Gilespija prednost crveno-belih postala je dvocifrena na sredini prve četvrtine (23:13).

Nisu Čačani imali rešenja za dobar protok lopte u napadu domaćina, a Zvezda je prvu četvrtinu završila sa čak 35 postignutih poena i vodila rezultatom 35:18, a svoju važnu ulogu imao je Tobi koji je još jednom pokazao da u regionalnoj ligi igra mnogo bolje i  poluvreme završio sa 11 postignutih poena.

Mnogo drugačije bilo je u drugoj četvrtini. Stao je šut domaćinu, promašivali su iz otvorenih pozicija Davidoac, Gedraitis i Lazić, dok su gosti naterali evroligaša na veliki broj faulova i sa linije „penala“ topili prednost Beograđana.

Odlično su delovali bekovi Borca Segu i Uskoković, a imali su podršku od centra Rebrače koji je pogađao slobodna bacanja, pa je Borac stigao na samo četiri poena zaostatka u samom finišu prvog poluvremena (48:44), ali je Jagova trojka malo popravila raspoloženje crveno-belih pred puauzu.

Dobro su gosti započeli drugo poluvreme, a košem Frenklina smanjili na samo tri poena zaostatka (51:48), da bi onda usledio Zvezdin odgovor. Jago je dirigovao igrom crveno-belih, priključili su mu se Gedraitis i Mitrović, a domaćin vratio dvocifrenu prednost sredinom treće četvrtine (66:55).

Borac se nije predavao u „Areni“, Segu je poenterski briljirao i držao Čačane u igri, ali gosti nisu uspeli da učine završnicu meča zanimljivojom. Umesto toga Sferopulosov tim pronašao je rešenja u napadu, Jago pogodio svoju petu trojku na meču, a Mitrović pogođenim penalima doneo ogromnih 19 poena prednosti (85:66) na manje od četiri minuta do kraja. Tada je utakmica praktično bila rešena.

Zvezda je tako ostala lider na tabeli AdmiralBet ABA lige sa skorom 14-2, dok je Borac 10. sa sedam pobeda i devet poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke