Jakovljević otvoreno o Zvezdinom ''F4'' i Partizanovom sunovratu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.03.2021.
21:17
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Zanimljivo izlaganje aktuelnog trenera Mladosti iz Zemuna.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Gost večerašnje emisije ''U obruču'' na TV Arena Sport bio je košarkaški trener Dragan Jakovljević, trener lidera na tabeli Košarkaške lige Srbije, zemunske Mladosti.

''Mi imamo 24-1 u 25 kola KLS, to je dobar rezultat za mladu ekipu, sa puno igrača koji nemaju ni 24 godine'', pohvalio se Jakovljević na početku razgovora sa Edinom Avdićem i Nenadom Kostićem.

Ipak, ubrzo je glavna tema postao sinoćnji derbi, u kojem je Zvezda savladala Partizan sa 73:64, kao i rezultati naših klubova u Evropi.

Jakovljević je najpre analizirao Zvezdinu sezonu.

''Prvo i osnovno, Zvezda je ušla u sezonu sa pristojnim finansijama i budžetom, ambiciozno dovela trenera koji je tad raskinuo ugovor sa dobrom ekipom. Bilo je informacija da je on svoje obeštećenje regulisao, ali nije im se to uklopilo na pravi način. Nedostaje im publika, ali sa druge strane su čelnici najavljivali fajnal-for EL, pa su sad došli do toga da su u fajnal-foru, ali 'odozdo'.

Opet je bio jedan defile igrača, posle promene trenera doveden je Radonjić, koji je svojevremeno skinuo sa trona Partizan sa Vujoševićem.

Imaće ne toliko laku sezonu i u ABA ligi'', prognozira Jakovljević.

Prognozirao je i ko će u plej-of ABA lige.

''Verujem da će u plej-of Zvezda, Cedevita, Budućnost i četvrta ekipa koju ne treba izbaciti je Igokea koja igra izuzetno dobro. Nemam neko poverenje u Mornar, mislim da su previše starijih rutinera doveli, nemaju tu energiju'', smatra Jakovljević.

A onda - Partizan. Šta se dešava sa najtrofejnijim klubom na ovim prostorima? Ovakva serija poraza se ne pamti, ali Jakovljević pre svega ističe česte promene trenera kao glavni uzrok.

''Kad je u istoriji Partizan promenio tri trenera? Krećemo od strategije, od uzroka. Partizan je bez strategije potpuno ušao u sezonu. Sedam poraza u nizu u takmičenju koje je Partizan osvajao. Evo, banalna stvar - Tomas Dreksel je prvi strelac lige, imao je mesta pre mnogih od igrača da igra na nivou ABA lige, ali nije dobio priliku. Meni je bolje što je ostao u Mladosti. Partizan je prekinut u sezoni u kojoj je svuda bio prvi, imali su trenera sjajnog motivatora, a posle toga ne vidim stragetiju dovođenja igrača, bilo je mnogo i odlazaka, nije bilo selektivnosti, vizije i pitanje je da li će uspeti da dođu do 50 posto uspešnosti. To je jedna od najgorih stvari koja se desila klubu, koji je toliko trofejan, najveći u pogledu broja trofeja'', naglasio je Jakovljević.

Koga vidi kao najodgovornijeg za ovakvu situaciju?

''Struka je broj 1. Mora da postoji selekcija i strategija. Selekcija stranih igrača, da li vrede i neki iskusniji domaći igrači. Neko to mora da plati. Ne možete da prevarite ljude, tabela je jedino merilo. Sad se na silu Radovanović, Stefanović forsiraju u ovom sunovratu. Što oni nisu bili projektovani na početku? Mlad igrač mora da igra, problem je što mlad igrač ne dobija priliku. Ostaćemo bez novca ako ne proizvodimo nove igrače. Mnogo je skupo da plaćamo neke poluproizvode, bez obzira da li su stranci ili naši... Potreban je reset'', zaključio je Jakovljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke