Janakopulos završio ogromno pojačanje, PAO će biti drastično jači!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 24.06.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Braun sleteo u Atinu.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Panatinaikos je zablistao u nedavno završenoj sezoni, osvojio je Evroligu i šampionat Grčke, ali kontroverzni vlasnik Dimitris Janakopulos i trener Ergin Ataman su tek počeli i za sledeću sezonu spremaju još snažniji tim, koji će biti kadar da odbrani ove trofeje.

Dosadašnji plejmejker Makabija Lorenco Braun (33) maločas je sleteo u Atinu u majici Panatinaikosa, uskoro će obaviti lekarske preglede, a ukoliko ih uspešno prođe, potpisaće ugovor sa prvakom Evrope.

Braun je u kratkoj izjavi na aerodromu rekao da je oduševljen trenerom Atamanom i projektom Panatinaikosa i da je u Atinu došao da osvoji Evroligu.

Ovaj košarkaš se u Evropi probio igrajući za Crvenu zvezdu u sezoni 2019/2020. Kasnije je nastupao za Fenerbahče, Uniks i Makabi u poslednje dve sezone. 

U ekipi iz Tel Aviva se etablirao kao jedan od vodećih evroligaških igrača.

On je 2023. godine bio član najbolje petorke Evrolige, dok je prošle sezone uvršten u drugi najbolji tim.

Reprezentativac je Španije, sa kojom je 2022. godine osvojio Evropsko prvenstvo, a uskoro će pokušati da sa svojom selekcijom izbori plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira.

Panatinaikosova spoljna linija u sastavu Slukas-Nan-Grent delovala je impresivno prošle sezone, a Braun će samo doneti kvalitet više i još mnogo opcija u sistemu Ergina Atamana.

Dolazak Brauna bi trebalo da znači i da će Luka Vildoza napustiti klub u kom se nije snašao, iako je imao važnu rolu u finalu Evrolige protiv Real Madrida.

Kako izgledaju svi timovi Evrolige u ovom momentu, ko je došao, a ko otišao, možete pročitati u našem specijalu OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke