Janis i Baksi razmontirali šampiona, strašni Bogdan, kakav tripl-dabl Vembanjame!!!

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.02.2024.
07:54
Izvor: Sportske.net

Veče iznenađenja, Srbi zapaženi, Francuz sve zasenio!

Chris Young/The Canadian Press via AP
Chris Young/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Milvoki je rasturio Denver u derbiju. Baksi su odradili defanzivnu kliniku, zaustavili šampiona na 95 poena, u napadu je posao odradio Janis sa 36 poena. Dodao je 18 skokova, a njegov tim kao da konačno nalazi put pod novim trenerom Dokom Riversom. Iskusni kouč je izgubio pet od šest mečeva, između ostalog i na debiju protiv Nagetsa, ali su sada dobili dve utakmice u nizu, sa ukupno 53 razlike.

Jokić je završio sa 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija za Nagetse, Mareja nije bilo u nastavku zbog problema sa povredom, a Koldvel-Poup je u prvom poluvremenu takođe napustio meč zbog bola u tek oporavljenoj tetivi. Do kraja treće četvrtine je već bilo tridesetak razlike, drugi ubedljivi poraz Denvera posle potopa protiv Sakramenta, prilika za iskupljenje je novi duel sa Kingsima, sutra uveče u Koloradu.

Minesota je odličnon igrom u nastavku dobila zahuktale Kliperse u nastavku. Pokvarili su rekord Pola Džordža koji je noćas postao najbolji trojkaš u istoriji Klipersa, prešao je Erika Pjatkovskog na koti 739. Džordž i Kavaj su postigli po 18 poena, ali posle vođstva na poluvremenu domaćin je pao u nastavku. Tauns sa 24 i Edvards sa 23 poena bili su dva najbolja igrača "Vukova" u sudaru vodećih timova Zapada.

Šarlot je imao 27 asistencija u pobedi protiv Indijane, novi igrači Grant Vilijams, Set Kari, Man i naš Micić su dali puni doprinos trijumfu, uz starosedeoca Majlsa Bridžisa koji je završio sa 20 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Vasa slabiji nego u prethodnom meču, dva poena za oko 21 minut, imao je četiri asistencije i tri uhvaćene lopte. 

Dolijali su i Kavsi, nakon devet pobeda u nizu, u Ohaju ih je zaustavila Filadelfija. Iako bez Embida, uspeli su da se održe na teškom gostovanju, odlično igra pojačanje Badi Hild. On je ubacio 24 poena u svom trećem meču za Sikserse po dolasku iz Indijane. Klivlend je imao šansu sa sirenom, ali je Darijus Garland promašio trojku. Donovan Mičel je brojao do 36, ali ga je u poslednjem napadu blokira Obre Džunior. Posle ofantzivnog skoka, Garland je imao šansu, nije pogodio.

Iznenađenje u Kanadi, dominirao je Vembanjama, drugi tripl-dabl u karijeri, 10 blokada, uz 27 poena i 14 skokova, retkla vrsta trostrukom učinka, a ovo je prva pobeda Sparsa posle više od dve nedelje i trijumfa nad Minesotom. Ovo je naravno rekord u blokadama za top pika, Francuz je protiv Memfisa imao osam rampi.

Bogdanovićevih 28 poena nisu bili dovoljni Atlanti, Čikago ih je drugi put ove sezone tukao i ima par pobeda prednosti na devetom mestu Istoka. Jang se ispromašivao za Houkse, "Bikovi" su imali na drugoj strani tajno oružje u Aju Dosunmu. Nigerijac je sa 29 poena napario rekord karijere, Vučević je uz 24 poena imao i 11 skokova. Naš Bogdan je ubacio šest trojki, strašan šut, imao je i četiri asistencije, bez nagrade.

Brendon Ingram je pogodio par šuteva kada se limilo u finišu i kada su Pelikansi promašivali, pa je Nju Orleans sačuvao pobedu u Memfisu. Kontroverzan faul Džajlena Bransona na Aronu Holideju presudio je u Teksasu, gde su Roketsi sa penala srušili Nikse. Sudija Ed Maloj je posle pregledanog snimka kada je meč bio završen, rekao da je pogrešio. Slaba uteha za goste iz Njujorka, Branson je ubacio 27 poena, pojačanje iz Detroita "Babo" Bogdanović 15. Kod domaćih, Bruks 23, Marjanović nije igrao.

Kori Kišpert je udario Dončića u duelu, Luka je završio pet minuta u svlačionici kako bi mu zakrpili bradu, ali se vratio da dovrši posao protiv Vizardsa. Sjajni SLovenac je meč završio sa 26 poena, 15 asistencija i 11 skokova, deseti tripl-dabl u sezoni. Mavsi su kasnili desetak poena kada se Luka vratio, dao šest koševa u nizu, usledio je preokret. Ovo je inače 66. tripl-dabl u njegovoj karijeri, on je na devetom mestu večne liste. Kajri je dodao 26 koševa, ovo je peta pobeda za Maverikse u nizu.

Stef Kari je ubacio pet trojki u poslednjoj četvrtini u pobedi Voriorsa u Juti. Gosti bez kouča Kera koji je bio u Srbiji, kao i većina stručnog štaba na sahrani Dejana Milojevića. Asistent, Keni Atkinson je vodio Voriorse do pete pobede u nizu. Kari se raspucao kada se lomilo, završio je sa 25 poena, Klej je brojao do 26, kod Džezera po 22 poena Sekstona i Klarksona, Markanen je završio sa 19.

Šarlot - Indijana 111:102
Klivlend - Filadelfija 121:123
Atlanta - Ćikago 126:136
Toronto - San Antonio 99:122
Hjuston - Njujork 105:103
Memfis - Nju Orleans 87:96
Milvoki - Denver 112:95
Dalas - Vašington 112:104
Juta - Golden Stejt 107:129
LA Klipers - Minesota 100:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke