Janis i Baksi silni u derbiju, Kemba ugasio Sanse, Luka pokvario povratak Entonija Dejvisa!

Autor: Boris Jovanović
petak 23.04.2021.
07:37
Izvor: Sportske.net

Odigrana dva derbija, u Teksasu Dončić komanduje, Vučević ključ u pobedi Bulsa...

AP Photo/Aaron Gash
AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Derbi je opravdao očekivanja. U sudaru Baksa i Siksersa, domaći su spakovali 77 poena za poluvreme, slavili protiv Filadelfije. Janis je brojao do 27, Kris Midlton dodao 24 poena, pa je Milvoki posle pet poraza kod kuće zaigrao dobro u pravom trenutku. Vodili su od početka do kraja, najveća prednost je +21, oni su u seriji od četiri pobede protiv Filija. Na drugoj strani Embid 24 poena, Milton 20, Dok Rivers kaže da su bili premekani u odbrani.

U drugom derbiju večeri, glavna uloga za Kembu Vokera. Ubacio je 32 poena Sansima, nadoknadio je i izostanak Džajlena Brauna, ali i novu lošu partiju Tejtuma koji je završio sa 15 poena i 11 skokova, uz očajan šut 3 od 17. Kelti su vodili sa dvadesetak razlike u drugom poluvremenu i bez problema priveli meč kraju, spustili su Sanse na 86 poena. Inače Feniks je najuspešniji gost lige, ali bez pravog Bukera (15 poena) i sa jednim raspoloženim igračem Krisom Polom (22 poena, 8 skokova i 8 asistencija) nisu mogli više. Sada kasne dva koraka za vodećom Jutom na zapadu. Boston konačno pokazuje neku konstantnost, dobili su 7 od 9 poslednjih utakmica. 

Pelikansi su rasturili Orlando, zaledili ih na -35 na Floridi, ovo je bio prvi Zajonom meč protiv Medžika. Ubacio im je 23 poena za 23 minuta, Ingram je dodao 29, šest igrača Nju Orleansa bilo je dvocifreno. Najbolje veče u sezoni za Vilija Ernangomeza, 18 poena, 12 skokova.

San Antonio je posle pet poraza kod kuće teško mogao da zamisli boljeg protivnika od Detroita. Iako su rezerve Pistonsa u jednom trenutku poslednje četvrtine smanjile prednost rivala na jedan posed, usledila je serija 13:1 "Mamuza" i lagana pobeda na kraju. Derik Vajt je ubacio 26 poena, Austrijanac Peltl 17, uz 11 skokova. San Antonio je deveti, ispred su Voriorsi, da se sezona danas završila dva tima bi igrala u baražu za plej-of. Džoš Džekson je ubacio 29 poena za Pistonse koji imaju najgori skor na Istoku 18-42.

Čikago je slavio protiv Hornetsa, već posle tri četvrtine se pobednik nazirao, Vučević je uz 18 poena imao 16 skokova, najviše u sezoni. Od kada je stigao iz Orlanda, Bulsi imaju skor 6-10. Šarlot u krizi, 6 poraza u 7 mečeva...

Entoni Dejvis se vratio posle 30 mečeva pauze. Nije pomoglo, videlo se da je zarđao, četiri poena, igrao je samo 17 minuta. Ovo je za sjajnog centra bila najduža pauza u karijeri, odsutan je od sredine februara. Luka Dončić je ubacio 30 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija. Iako su Lejkersi imali prednost u reketu i u ovom meču, ona nije bila tako izražena kao u prvoj utakmici sezone, kada su slavili protiv Dalasa. Prišli su u poslednja tri minuta, ali su se Mavsi održali. I ovaj meč je prošao bez Bobija Marjanovića.

Rezultati: 

Boston - Feniks 99:86
Orlando - Nju Orleans 100:135
Milvoki - Filadelfija 124:117
San Antonio - Detroit 106:91
Čikago - Šarlot 108:91
Dalas - LA Lejkers 115:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke