Razgoropađeni Janis i drugovi dotukli Sikserse, dve pobede u dva dana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.04.2021.
00:11
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta nije bilo nikakve neizvesnosti, presudila serija 24:2 u trećoj četvrtini.

Beta/AP Photo/Morry Gash
Beta/AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

U dva dana, dva duela odigrali su Milvoki i Filadelfija, a oba puta slavili su Baksi. Za razliku od jučerašnjeg trijumfa ekipe Milvokija, kada je bilo 124:117, večeras je njihova pobeda bila mnogo ubedljivija - 132:94.

Sa ova dva trijumfa, Baksi su se približili Filadelfiji na tabeli Istočne konferencije. Siksersi su i dalje drugi, ali su vezali četiri poraza i sada imaju skor 39-21, dok je Milvoki sada na 37-22 na trećoj poziciji.

Predvođen Janisom Adetokumbom, Milvoki je tokom prvog poluvremena imao maksimalnih desetak poena prednosti, pa je Filadelfija u tom delu igre i pružala ozbiljniji otpor.

Ali, kada je sredinom trećeg kvartala Milvoki serijom 24:2 stigao od 60:57 do 84:59, pitanje pobednika je bilo rešeno, pa je Janis tokom poslednjeg kvartala mogao mirno da odmara na klupi.

Iako njega nije bilo u igri u završnici meča, Baksi su nastavili u istom stilu, nemilosrdno su punili koš Siksersa i samo tokom drugog poluvremena domaći su upisali čak 82 poena.

Janis Adetokumbo je sa 24 poena i 14 skokova za nepuna 24 minuta u igri bio ubedljivo najbolji akter na terenu, a uz njega istakao se i Portis sa 17 poena i osam skokova.

Filadelfija možda i nije mogla mnogo više bez Embida i Simonsa, večeras su je predvodili Maksi i Milton sa po 15 postignutih poena.

*


*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke