Janis je zver, peh za "Pokua", Bobi dobar, Lejkersi sad strepe!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.05.2021.
08:00
Izvor: Sportske.net

Ulazimo u završnicu, biće neverovatno zanimljivo, drhti i šampion...

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Novi poraz Lejkersa, ili bolje da kažemo bruka. Lebron se vratio u prošlom meču, ali ne pomaže, ovo je drugi poraz sa njim u timu, postigao je 19 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija, ali je otišao u svlačionicu šest minuta pre kraja. Desetkovani Toronto tukao je šampiona na Pacifiku, rasturili su ih Lovri sa 37 poena i 11 asistencija, Siakam je dodao 39, uz 13 skokova. Loše vesti za Lejkerse slede, u gradu su Jokić i Denver, sa njima igraju večeras.

Derbi Istoka je pripao Milvokiju. Najbolja partija Adetokumba u sezoni, ubacio je 49 poena pa su Baksi tukli Netse. Janis je dodao i 8 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Dao je i četiri trojke iz osam pokušaja, kaže da čitavog života pokušava da popravi taj segment igre i da napreduje. Milvoki je prišao Bruklinu na 2.5 pobede, kod gostiju nije pomogao ni Durant sa 42 poena, promašio je težak šut za produžetak sa sirenom. Kajri je dao 20 poena, Harden je i dalje povređen. 

Durant je promašio, Simons nije, on je popravio Embida i doneo pobedu nakon produžetka u San Antoniju.. Filadelfija je uspela da slavi u napetom meču i sada su izjednačeni sa Bruklinom. Embid je ubacio 34 poena, imao 12 skokova, Simins dao samo pet poena, ali je Australijanac kako rekosmo rešio meč. 

Sansi su ostali na vrhu Zapada, nije bilo lako protiv Tandera, domaćin je pružio neočekivani otpor nakon katastrofe u duelu sa Pejsersima. Ipak u finišu su igrali odlično istopili veliku prednost tima iz Arizone, ali nije bilo preokreta. Buker je ubacio 32 poena, bivši igrač Oklahome Kris Pol je uz 18 poena imao 11 asistenija. Pokuševski nema sreće, trajao je samo 10 minuta, povredio se, završio je sa 4 poena. 

Džulijus Rendl igra sezonu života, ubacio je 31 poen za tri četvrtine, Niksi su slavili protiv Hjustona. Majami je ostao na poziciji koja vodi direktno u plej of, Adebajo sa 20 i Batler sa 18 poena (po 8 skokova i asistencija) su srušili Šarlot. Dobre vest za prošlogodišnjeg šampiona Istoka stigle su iz Bostona, Portland je tukao Seltikse, pa sada Hit ima prednost od jedne pobede nad Keltima. Šesto mesto će biti dragoceno, jer nosi direktno plej of, po ovoodišnjoj formuli, zbog skraćene sezone, timovi od 7. do 10. mesta moraće da igraju kvalifikacije za doigravanje. 

Inače u pomenutom meču u Bostonu, MekKolum je razbio domaćina, 33 poena, od toga 10 je postigao kada se lomilo. Boston je bio na dva poena minusa, a onda je Melo Entoni na 62 sekunde pre kraja pogodio trojku i dotukao domaće. Portland je dobio sve četiri utakmice na turneji, do povratka u Oregon, ostala su još dva meča, Sedmi su na Zapadu, pokušavaju da uhvate šesto mesto i plasiraju se direktno u plej of. Posle ove pobede stigli su Lejkerse i Dalas, sva tri tima imaju skor 36-28, Mavsi su izgubili od Sakramenta svoje noćne more. Kingsi su počistili Dalas i ove sezone, a od poslednje tri, dva puta smo videli metlu, očigledno imaju rešenje za Mavse. Badi Hild je dao 27 poena, Marvin Begli dodao 23, na drugoj strani, Dončić 30, isključen je u poslednjem minutu. Nije bilo Porzingisa, šansu je dobio Boban Marjanović, oko 12 minuta u igri, solidnih 8 poena i 7 skokova.

Rezultati: 

Milvoki - Bruklin 117:114
Boston - Portland 119:129
Šarlot - Majami 111:121
Dalas - Sakramento 99:111
Hjuston - Njujork 97:122
Oklahoma - Feniks 120:123
San Antonio - Filadelfija 111:113
LA Lejkers - Toronto 114:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke