Janis maltretira vodeće, Džunior na tatinom terenu rasturio Majami!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.05.2021.
08:29
Izvor: Sportske.net

Nova strašna partija Adetokumba, Hardevej mlađi podsetio na slavnog oca...

AP Photo/Wilfredo Lee
AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Teže nego što se očekivalo Sansi su slavili u Ohaju. Sve je ipak došlo na mestu u produžetku, kada su serijom 15:0 rešili meč. Buker je ubacio 31 poen, Kris Pol igra kao u najboljim danima, 23 koša i 15 asistencija, ovo je bila peta pobeda u nizu za tim iz Arizone. Ponovo su se izjednačili na vrhu Zapada sa Jutom. Klivlend je bio bez šestorice, pružili su sjajan otpor, ruki Osoko je ubacio 32 poena, Kolin Sektson 29, ali nisu uspeli da zaustave seriju od sedam poraza.

Šarlot je odneo trijumf iz Detroita, LaMelo Bal je ubacio 23 poena, uključujući i dva bacanja u finišu kada je i prelomio meč. Hornetsi su osmi na Istoku, na dobroj su poziciji da izbore plej-in za doigravanje. 

U derbiju, Janis Adetokumbo je blistao, sa 36 poena rešio je Netse, drugi put za tri dana. Posle Filadelfije, Milvoki je tako dva puta u nizu tukao i Bruklin, pa su prišli Njujorčanima na 1.5 pobedu, Filadelfija im beži tri. Podsetimo Milvoki je bio najbolji tim Istoka u dve prethodne sezone, ali su izgubili jedno finale i jedno polufinale konferencije. Možda bude treća sreća, mada prethodnih večeri nisu morali da se suoče sa Hardenom, što neće biti slučaj u plej ofu. Kajri Irving je dao 38 poena za Netse...

Tim Hardevej Džunior je zablistao na mestu gde je njegov otac heroj, u Majamiju. Mlađi Hardevej je spakovao Hitu deset trojki, ukupno 36 poena, na terenu gde se često zabavljao kao klinac. Luka Dončić je ubacio 23, imao 12 skokova i 8 asistencija, Dalas je dobio važan me i izjednačio se sa Lejkersima, od kojih imaju bolji međusobni duel. Dragić je brojao do 19, Majami je ostao šesti, poslednje mesto koje vodi direktno u plej of, sada im petoplasirana Atlanta beži jednu utakmicu, plus Bogdanovićem tim ima bolji međusobni skor. 

Marjanović i Bjelica nisu dobili šansu u ovom duelu.

Nije bilo ni povređenog Pokuševskog u Oklahomi, Tander je poražen kod kuće od Kingsa koji su imali šestoricu dvocifrenih...

Klipersi su prekinuli seriju od tri poraza, ceh je platio Toronto koji je iznenadio Lejkerse. Pol Džordž i Markus Moris su dali po 22 poena, Kavaj 13 (uzeo je samo šest šuteva), u odlučujućim trenucima domaći su pogodili dve trojke i tako prelomili utakmicu.

Lonzo Bol je odigrao strašan meč, ubacio 33 poena i pogodio četiri bacanja za pobedu Pelikansa protiv Voriorsa. Stariji od braće Bol je ubacio sedam trojki, Kari je brojao do 37 uz osam pogođenih šuteva za tri poena, ali je ključnu promašio na 20 sekundi pre kraja. Zajon je uz 23 poena, imao 12 skokova. Težak poraz za Golden Stejt i sišušna nada za Pelikanse koji su na tri pobede od mesta koje vodi u plej-in. Ali, problem je što do kraja imaju samo šest mečeva i teško će uhvatiti San Antonio.

Rezultati:

Klivlend - Feniks 118:134
Detroit - Šarlot 99:102
Milvoki - Bruklin 124:118
Majami - Dalas 113:127
Nju Orleans - Golden Stejt 108:103
Oklahoma - Sakramento 99:103
LA Klipers - Toronto 105:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke