Janis ne veruje u Grčku: "Nismo spremni!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 07.08.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Jedni su od najvećih favorita na Evrobasketu.

FIBA Basketball
FIBA Basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Grčke visoko se kotira pred Evrobasket koji se od prvog do 18. septembra ove godine održava u Nemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici.

Mediji, kladionice, ali i sama FIBA daju Grcima velike šanse da dođu do medalje. Ekipa koju predvodi NBA superstar Janis Adetokumbo treći je favorit Evrobasketa, ispred selekcije Srbije, a iza Francuske i branioca titule Slovenije, barem prema projekciji FIBA.

Ipak, ovo mišljenje ne deli najbolji igrač reprezentacije Grčke, MVP NBA lige 2019. i 2022. godine  i osvajač prstena godinu dana kasnije sa Milvoki Baksima.

„Sudeći po jučerašnjem treningu, nismo spremni da osvojimo medalju, ali imamo svoje šanse. Nije bitno šta svet očekuje, bitno je šta tim očekuje. Na svim takmičenjima na kojima sam bio sa Grčkom, nismo čak stigli ni do četvrtfinala. Nismo spremni za medalje ili trofeje. Moramo da napravimo hemiju i pravu atmosferu. Hajde da damo najviše što možemo. Imam realne ciljeve, moram da budem bolji. Imamo tri sedmice. Prilagodiću se onome što je reprezentaciji potrebno od mene, neće biti suprotno. Naš trener radi sjajan posao i moramo da uradimo najviše što možemo“, rekao je Janis.

Grčka će na Evrobasketu biti u grupi "C" zajedno sa Estonijom, Bosnom i Hercegovinom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Hrvatskom i domaćinom Italijom.

AdmiralBet takođe Grčku vidi kao trećeg favorita Evropskog prvenstva, iza Srbije i Slovenija, kvota da će Janis odvesti svoju reprezentaciju do evropskog zlata je 5.80.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke