Janis: ''Stef Kari najbolji na svetu, ljubomoran sam na Voriorse, NBA me razmazila...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
23:39
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Objasnio je svoj kriterijum za izbor.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Iako je Nikola Jokić dve godine uzastopno proglašavan za najkorisnijeg igrača NBA lige, Janis Adetokumbo smatra da bi drugačiji kriterijumi trebalo da odrede najboljeg pojedinca.

''Jesam li jedan od najboljih igrača na svetu? Da li sam dovoljno zreo da pomognem svom timu da pobeđuje? Da. Ali da li sam najbolji na svetu? Ne. Verujem da je najbolji igrač na svetu poslednji koji ostane. To je osoba koja vodi svoj tim do finala i pomaže im da pobede. Pre dve godine, kada smo to uradili, spavao sam na svom krevetu misleći da sam možda najbolji igrač na svetu, znaš? Ali sada, ne. Po mom mišljenju, pobednik je najbolji. Verujem da je najbolji igrač na svetu Stef Kari. Do sledećeg igrača…'', izjavio je Adetokumbo, a prenosi ''Eurohoops''.

Prredvođeni Stefom Karijem Voriorsi su prošle sezone osvojili titulu, a Janis priznaje da je bio ljubomoran dok je gledao njihovo šampionsko slavlje.

''Blagosloven sam što sam na ovom mestu i neću to uzimati zdravo za gotovo. Želim da osvojim prvenstvo. Nekako sam bio ljubomoran što sam video paradu Golden Stejta, znate taj osećaj... Trudim se da se ne fokusiram na MVP nagradu, osvojio sam dve i to mi je pružilo mnogo radosti, ali radost osvajanja šampionata za ovaj grad bila je 20 puta veća. Zato pokušavam da se fokusiram na to'', kaže prva zvezda Milvokija.

Neizbežan je bio i osvrt na minulo Evropsko prvenstvo, gde je reprezentacija Grčke sa njim u timu zaustavljena u četvrtfinalu.

''Igra u Evropi je mnogo teža od igre u NBA. Talenat u NBA je očigledno veći, ali mislim da je tamo intenzivnije. Ljudi vas pokupe punim terenom, trake su blizu, i to je mnogo više fizička igra. Ne znam da li je to tako jer imaš manje talenta. Za klinca poput mene koji je nastao ni iz čega, mislim da me je NBA malo razmazila. Kada odete u inostranstvo stvari nisu iste... Ovde su stvari lake, to vam ne smeta. Previše smo blagosloveni'', zaključio je Adetokumbo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke