Janisovih 54, Luka se povredio, Mićel gađao loptom, Lebron sve bliži!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.02.2023.
08:43
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče u NBA!

Povezane vesti

Lebron je sve bliži Džabaru, noćas je postigao 26 poena, imao po sedam skokova i asistencija, od prvog mesta najboljih strelaca u istoriji lige deli ga 63 poena. Lejkersi su slavili protiv Indijane posle preokreta, izbrisali 14 poena deficita. Sjajna igra Entoni Dejvisa koji je izostavljen sa Ol-Stara, 31 poen, 14 skokova i ključna rampa u finišu. Indijana je imala primedbi na suđenje, gosti su u poslednjoj četvrtini izveli 16 slobodnih bacanja, Pejsersi nijedno!

Sukob Donovana Mičela i Dilona Bruksa je obeležio meč Kavsa i Memfisa u Ohaju. Zvezda Klivlenda je dobio udarac u grlo i rekao da je Bruks prljav, nakon što ga je gađao loptom i zaradio isključenje u trećoj četvrtini. Domaćina to nije omelo da pobedi, Garland je ubacio 32 poena i imao 11 asistencija, "Grizliji" su van forme, sedam poraza u osam mečeva.

Luka Dončić je zbog povrede napustio parket u trečoj četvrtini nakon povrede pete, ubacio je 31 poen, a u trenutku kada je morao na klupu, Mavsi su vodili sa 27 razlike protiv Pelikansa i jedva uspeli da održe pobedu, u poslednjoj četvrtini su dali samo 16 poena. 

Njujork je slavio protiv Majami, Baret je ubacio 30 poena, Rendl je dodao 23 koša, uz 10 skokova i 6 asistencija. Sada su Niksi sedmi, samo pobeda manje od Majamija.

Ajo Dosunmu je bio sjajna, izjednačio rekord sezone sa 22 poena, Kobi Vajt dodao 20, Vućević 17, uz 12 skokova. Zaboravljeni Andre Dramond je postigao 15 koševa i uhvatio 11 lopti za manje od 15 minuta. Tako su Bulsi neutralisali loše partije prve dve zvezde DeRozana i LaVina  i na kraju lako pobedili Šarlot. Dodali su gas posle poluvremena, Hornetsi nisu mogli da prate. Ovo je i osveta gostima iz Severne Karoline za poraz prošle nedelje.

U poslednjem meču večeri Baksi su tukli Kliperse, uz 54 poena i 18 skokova Janisa Adetokumba. Za Grka ovo je šesti meč u karijeri u kome je imao 50+. Milvoki je loše igrao na početku, u drugom poluvremenu su gubili i 21 razlike. Ali su uspeli da se vrate u meč, pripomogao je još uvek roviti Midlton sa klupe, 16 poena. U finišu tim iz El-Eja je stao, domaći su odigrali odličnu odbranu na Kavaju Leonardu u poslednjem napadu i na kraju minimalno slavili.

Ako niste čitali, Nikola Jokič je nastavio da pleše košarku noćas protiv Golden Stejta.

Rezultati: 

Indijana - Lejkersi 111:112
Klivlend - Memfis 128:113
Njujork - Majami 106:104
Čikago - Šarlot 114:98
Dalas - Nju Orleans 111:106
Denver - Golden Stejt 134:117
Milvoki - LA Klipers 106:105

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke