Jasikevičijus pristao na manju platu!

Autor: Filip Rodic
četvrtak 01.06.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Jasikevičijusje pristao da značajno smanji svoju platu kako bi ostao u Barsi, primao bi samo 10-20 odsto njegove trenutne plate.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Prema rečima Hozea Ignasija Igea iz "Mundo Deportiva", litvanski stručnjak želi da nastavi da bude trener Barselone i čak bi pristao na značajno smanjenje plate kako bi ostao u timu.

Jasikevičijus trenutno zarađuje oko 3,5 miliona evra bruto plate, što iznosi oko 2 miliona evra neto nakon oporezivanja.

Budući da finansijski problemi polako pogađaju organizaciju, budžet kluba bi mogao biti smanjen i do 25 odsto. Ako se smanjenje sprovede, budžet tima bi se vratio na nivo od oko 30 miliona evra za sezonu 2019/20.

Gubici tima su takođe bili značajni. Košarkaška organizacija gubi novac još od 2006. godine, a gubici su dostigli 34,6 miliona evra u 2021.

Tokom 13 godina, Barsa je potrošila više od 300 miliona evra na plate igrača otkako je poslednji put osvojila titulu u Evroligi 2010, napominje Julian Felipo iz "Mundo Deportiva". Ako se uzme u obzir budžet za ovu sezonu, to je 337 miliona evra.

Istovremeno, pojavili su se i izveštaji o mogućem ultimatumu Nikoli Mirotiću. Nedavno su se javile informacije da je Mirotićev odlazak realna mogućnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke