Jasikevičijus razočaran igrom Fenera: ''Jedan od najgorih mečeva u sezoni!''

Autor: Darko Mitrović
subota 06.04.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Njegovi igrači su ga neprijatno iznenadili.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

U meču 33. kola Evrolige koji su sa velikom pažnjom pratili i navijači Partizana, jer je crno-belima odgovarala pobeda Fenerbahčea, Anadolu Efes je sinoć kao gost u uzbudljivoj završnici izašao kao pobednik i ostvario veoma važnu pobedu na putu do plej-ina.

Trener Fenerbahčea Šaras Jasikevičijus izneo je svoje prve utiske na konferenciji za novinare održanoj posle meča.

"Dobro veče svima. Najpre bih čestitao Efesu i Tomislavu na pobedi. Ovo nije bila dobra utakmica za nas ni u kom smislu, jako smo otežali posao, posebno greškama koje smo pravili u prvom poluvremenu. Na kraju poluvremena imali smo pet asistencija i deset izgubljenih lopti. Bili smo malo bolji u ovom pogledu u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Danas smo igrali skoro potpuno van ritma, veoma loše smo se branili u poslednjoj četvrtini. Iako smo postizali veoma teške poene da bismo održali meč, bili smo veoma loši u odbrani. Kao rezultat toga, nije bila dobra utakmica za nas.

Po mom mišljenju (pre meča Olimpijakosa) u ponedeljak nas očekuje neverovatno težak meč. Utakmica koju ćemo igrati protiv Efesa u ponedeljak je veoma važna, verovatno će odrediti plasman u regularnoj  sezoni u Turskoj ligi. 

Zato, pre svega, treba da analiziram šta se desilo danas, moram da razumem kako smo izašli iz okvira košarke koju inače igramo danas. Bio je to jedan od najgorih mečeva u sezoni po timskoj igri, danas nismo igrali zajedno u napadu. Ostalo je još nedelju dana do meča sa Olimpijakosom, a meč protiv Anadolu Efesa koji ćemo odigrati u ponedeljak je veoma kritičan. Kao što sam rekao, ovaj meč će najverovatnije odrediti plasman u regularnom delu Turske lige'', rekao je litvanski trener.

Na kraju se još jednom osvrnuo na sinoćnji meč i izveo kratak zaključak.

''Danas mogu sumirati na sledeći način. Danas je Efes igrao više kao Efes nego što je Fenerbahče igrao kao Fenerbahče. Danas su igrali svoju košarku, trenutno se odlično brane. Kao Fenerbahče, mi nismo igrali svoju'', zaključio je Jasikevičijus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke