Jasikevičijus sumnja u Bodirogu: ''Zašto razgovor sa FIBA? To je besmisleno!''

Autor: Darko Mitrović
petak 21.10.2022.
14:41
Izvor: Sportske.net

Trener Barselone stigao da govori i na tu temu posle poraza od Žalgirisa.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona je sinoć u uzbudljivoj završnici poražena od Žalgirisa u Kaunasu sa 73:72, a u centru pažnje je bio Šarunas Jasikevičijus, legenda litvanske košarke i aktuelni trener Barselone.

Posle meča je bio kritičan prema svojim igračima, ali su mu novinari postavili i pitanja u vezi najnovijih promena u Evroligi, o dolasku Dejana Bodiroge na čelo elitnog evropskog takmičenja i pokušajima da se sa FIBA postigne dogovor oko termina odigravanja takozvanih ''prozora'', kako bi se i evroligaški igrači mogli odazvati pozivu nacionalnih timova.

On smatra da je razgovor sa FIBA ''besmislen'' i ne razume zašto bi se uopšte pregovaralo sa njima, kada već najbolji igrači iz NBA lige svakako neće moći da nastupaju za reprezentacije u tim kvalifikacionim ''prozorima''.


''To nije moja oblast da razgovaram na tu temu. Koliko sam razumeo, rukovodioci su zaista želeli i mislili da su promene potrebne. Sada ćemo sačekati i videti. Oni govore o FIBA, ali to je besmisleno.

Kako god da pogledate, najbolji igrači neće igrati u FIBA prozorima. Ne znam zašto je potrebno razgovarati sa FIBA-om. Ja takve stvari ne razumem. Dolaze prozori, a najbolji igrači će igrati u SAD“, objašnjava Jasikevičijus.

Takođe, posle promena na čelu Evrolige pominje se i ulazak nekog arapskog sponzora, ali i priključenje neimenovanog košarkaškog kluba iz Dubaija u Evroligu u novom formatu takmičenja.


"Ne znam kako izgleda novi format. Ne mogu mnogo da kažem jer ne znam. Kako da razgovaramo o tome ako ne znamo ništa o tome?" zaključio je Jasikevičijus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke