Jedna karta, dva tima - Ovo su Zvezdine opcije!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.03.2017.
21:39
Izvor: Sportske.net

Već nakon prvog meča 28. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde mt:s dobili su potvrdu da će se do 7. aprila boriti za jedino preostalo mesto u plej-ofu.

Sportske.net/kkcrvenazvezda.rs
Sportske.net/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Stvari su bile prilično jasne još sinoć, ali nakon istanbulskog derbija više nema nikakvih dilema oko toga ko su klubovi koji će se boriti za jedinu preostalu kartu za TOP 8.

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Fenerbahče i overili plasman u plej-of, a u isto vreme su mesto među osam najboljih osigurali Baskonija i Panatinaikos.

Klupko se u potpunosti razmotalo i sada još samo Crvena zvezda mt:s i Darušafaka konkurišu za preostalo mesto u plej-ofu što znači da crveno-beli imaju samo jednog takmaca ali vrlo ozbiljnog.

Najvažnija stvar za crveno-bele u datom momentu jeste podatak da stvari i dalje drže u svojim rukama, a to je od krucijalnog značaja kada naspram sebe imate klub koji je mesto u Evroligi dobio zahvaljujući sponzoru.

Trenutna situacija na tabeli je takva da Crvena zvezda mt:s ima dve pobede više od Darušafake pred gostovanje Barseloni. Tim Dejvida Blata sutra dočekuje "prežaljeni" Galatasaraj, što nas navodi na pomisao da Darušafaki unapred upišemo pobedu, ali ćemo ipak reći da verujemo u poštenje "Lavova" sa Bosfora.

U kakvoj se poziciji nalazi Crvena zvezda mt:s?


Ukoliko tim Dejana Radonjića u petak savlada Barselonu, a Darušafaka izgubi od Galatasaraja, šampion Srbije overiće mesto u plej-ofu!

Poraz Crvene zvezde mt:s i Darušafake ostavlja pitanje plasmana u plej-of otvorenim bar do završetka 29. kola, a možda i do poslednjeg.

Poraz Crvene zvezde mt:s i pobeda Darušafake u potpunosti komplikuju stvari. Srpski tim bi dva kola pre kraja imao pobedu više u odnosu na Darušafaku i lošiji međusobni skor što potencijalno ostavlja prostor da Zvezda na gostovanju ekipi Dejvida Blata odlučuje o svojoj sudbini a to je nešto što niko ne želi.

Sve dok Zvezda matematički ne overi plasman u plej-of nema razloga govoriti o potencijalnim rivalima, ali je sve izvesnije da će to biti Real Madrid ili moskovski CSKA.

Evo i rasporeda Zvezde i Darušafake do kraja ligaškog dela takmičenja:

28. kolo
Barselona - Crvena zvezda mt:s
Darušafaka - Galatasaraj

29. kolo
Crvena zvezda mt:s - Uniks
Brose Bamberg - Darušafaka

30. kolo
Darušafaka - Crvena zvezda mt:s

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 24.03.2017
10:21

Zakomplikovase se stvari bas. Bilo je odavno nekako jasno da nam je Darusafaka glavni konkurent, ali sam se nadao da necemo docu u ovakvu situaciju. Mnogo lakse ce Darusafaka da dobije Galatu i Brose, nego mi Barsu i Uniks. Bilo bi super da zadnja ne odlucuje, jer bi Turci imali prednost domaceg terena, sudnjene... Sta da se radi, samo dati sve od sebe kao i do sada pa sta bude. Za mene su ovi momci pravi heroji, cak i ako ne izbore top 8, samo sto bi to bila ogromna steta, najvise za njih jer su ginuli cijele sezone.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 24.03.2017
09:49

По чему су Ефес и Басконија осигурали четвртфинале? Имају победу више од Звезде, уз утакмицу више.

avatar
Lav
Friday, 24.03.2017
11:35

Zato sto imaju 3 pobede vise od Darusufake i bolji medjusobni skor..

avatar
ACACHELSEA
Friday, 24.03.2017
00:11

Nimalo naivna situacija,realno je da zvezda izgubi u brsi a mustafe da pobede,onda zvezda igra protiv uniksa i treba ocekivati pobedu,mustafe ako zapnu mogu pobediti u gostima bracu svabe i onda u poslednjem kolu kod kuce protiv zvezde prednost domaceg terena.Verovatno ce se odlucivati u zadnjem kolu.Zasluzila je zvezda da prodje ali bice jako tesko.

avatar
Markо Đorđević
Friday, 24.03.2017
00:31

Zasto je realno ? Barselona je krs ove sezone. Ne kazem da smo favoriti protiv njih, ali nismo ni toliki autsajderi.

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 25.03.2017
18:30

Jesu krs. Njihov broj pobeda I igra to dokazuju. Najvise na svetu mrzim ljude kao sto si ti. Generali posle bitke. Sto se nisi javio pre utakmice ? Drzi se svoje vestacke Abramoviceve tvorevine, pusti druge.

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 25.03.2017
14:30

Ti rece krs,a oni vas pobedili.

avatar
chaki
Thursday, 23.03.2017
23:30

Nece valjati ako zadnja bude odlučivala, onda ce biti ono klasično domacinsko sudjenje a u tom slučaju bi morali da odigramo sa 200% mogućnosti

avatar
Nikki92CFC
Thursday, 23.03.2017
22:47

Darusafaka dobija sigurno 2 utakmice kuci a verovatno i ovu u gostima. Zvezda dobija Uniks i morace da sokira Barselonu za sta su male sanse.

avatar
Millanista 00
Thursday, 23.03.2017
23:03

A sto da je sokira, kako igraju u ovoj EL oni su sokirali porazima.

avatar
Sampioni u boćanju
Thursday, 23.03.2017
23:06