"Jednooki" Morant odigrao nestvarnu partiju, servirao osvetu Voriorsima!

Autor: Boris Jovanović
sreda 04.05.2022.
07:30
Izvor: Sportske.net

Memfis i Boston poravnali rezultat...

Povezane vesti

Strašni Dža Morant. Besan zbog promašaja u poslednjim sekundama u meču broj 1, lider Memfisa je odigrao simultanku protiv Voriorsa u drugom meču. Ne samo da je postigao 47 poena, već su poslednjih 15 koševa Grizlija njegova režija. Sve se desilo u zadnjih 4 minuta i 16 sekundi, partija koja će se prepričavati. Otkrio je da ne vidi baš dobro na levo oko, primio je udarac krajem treće četvrtine. Nije mu smetalo, priznao je da je puno razmišljao o prvoj utakmici kada je takođe igrao dobro, ali je na kraju bio tragičar.

On je sa 47 poena izjednačio sopstveni rekord iz prošle sezone, kada je isto toliko koševa dao Juti u plej-ofu. 

U najboljem mogućem je društvu, tek treći igrač u istoriji NBA koji je sa manje od 23 godine, više od jednom postigao 45+ poena u doigravananju.

Ko su ostala dvojica?

Kobe i Lebron Džejms...

Na drugoj strani Kari 27 poena, ali ni on, ni Džordžan Pul nisu namestili ruku, loš šut za tri poena skupo je koštao goste, 7 od 38. Ali, ostvarili su cilj, dobili jedan meč u Tenesiju, serija se seli na Pacifik.

Uzvratio je i Boston nakon šoka na startu, Seltiksi su lakše od svih očekivanja poravnali na 1:1 protiv šampiona. Džajlen Braun je 25 od 30 koševa postigao u prvom poluvremenu, kao da je na teren izašao drugi igrač u odnosu na startu utakmicu. Sasuol je u prvom delu rafal od pet trojki, 9 od 10 šut, Baksi nisu imali šansu. Boston je ubacio 20 trojki, naterao rivala na 16 grešaka, a nije se osetilo ni odsustvo najboljeg defanzivca NBA, Markusa Smarta. Derik Vajt je odradio dobar posao. Janis je stao na 28 poena, 9 skokova i 7 asistencija, u prvom meču je, podsetimo napravio tripl-dabl. Grk je rekao da su "Kelti" dobro zatvarali reket. Da će Milvoki imati problem videlo se več na startu kada je Boston poveo sa 18:3. 

Ali šampion ima brejk i dva meča kod kuće, prvi je u subotu u Viskonsinu.

Rezultati:

Memfis - Golden Stejt 106:101 (1:1)
Boston - Milvoki 106:89 (1:1)

Sledi pauza pre trećih mečeva, a ljubitelji košarke će večeras saznati ko ide Bursi na megdan u finalu Evrokupa. Valensija dočekuje Teov Virtus, naš savet je da probate sa pobedom Italijana. Kvota na AdmiralBet je 2.11. Takođe saznačemo u majstoriji četvrtog putnika na Fajnal For, Olimpijakos dočekuje Monako...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke